Zeppelin logo

Loppemarked 2024

Er du på udkig efter unikke skatte, der kan få dit hjem til at skinne, eller trænger hjemmekontoret til en opfrisker? Eller er det på tide at få opgraderet udklædningskassen eller finde sjove rekvisitter til hverdag og fest? Så må du ikke gå glip af vores loppemarked hos Teatret Zeppelin!

I mere end 30 år har Teatret Zeppelin haft til huse i det ret så store hus i Valdemarsgade 15. Over så mange år hober man ting og sager sammen, når man har rigeligt med plads og producerer masser af teater! Men nu tømmer vi kostumelageret, rekvisitloftet, kontorer, udstillinger og meget mere og præsenterer alt det, vi har fået i overskud. Vi sætter tilmed billige prismærker på alt, og forærer også visse ting væk. Så kom og gør et kup!

Dato: Lørdag den 17. august 2024
Tid: 10:00 – 15:30
Sted: i Teatret Zeppelins teatersal, Valdemarsgade 15, 1665 København v. 

Gratis adgang og gratis te/kaffe & kage

Kom og nyd en dag med sjov og shopping! Tag dine venner og familie med, og lad os sammen skabe et uforglemmeligt loppeeventyr.

Hvad kan du forvente?

  • En bred vifte af unikke teatergenstande, kontorting og diverse
  • Mulighed for at gøre fantastiske fund til en god pris
  • Hyggelig atmosfære og masser af loppeglæde
  • Støtte til det Københavnske kulturliv

Sæt allerede nu kryds i kalenderen og deltag i vores loppemarked. Vi glæder til at se dig!

Del dette event med dine venner og hjælp med at sprede loppeglæde.

 

Du kan læse meget mere om Teatret Zeppelin på vores hjemmeside: www.zeppelin.dk/om-os

 

Afgangsforestilling ’25

Den danske skuespillerskole på Vesterbro ‘Copenhagen Acting School’ afvikler traditionen tro 3. årselevernes afgangsforestilling på Teatret Zeppelin under teaterfestivalen Cph Stage i maj-juni. Kom og oplev de nyudklækkede danske skuespillere!

OBS! Spilletidspunkt er endnu ikke fastlagt med sikkerhed. De viste datoer er foreløbige og med forbehold for ændringer. Følg med på siden her for opdateringer, når vi nærmer os Cph Stage 2025.

Billetsalget åbner i begyndelsen af foråret 2025.

Læs mere om Copenhagen Acting School her.
Læs mere om CPH Stage her.

Forestillingens billede her på siden foroven er taget af Lasse Frank under Copenhagen Acting Schools afgangsforestilling på Teatret Zeppelin i 2021. Det vil blive skiftet ud med et billede af afgangshold 2025, når materialet er klar.

Freestyle Sensation

Freestyle Sensation er Freestyle Phanatix‘ nye show efter Beatbox Sensation. Med koreografi og instruktion af Kim Bøytler og musik af de deltagende kunstnere, har vi skabt et show, der både er en nyskabende ekstravagant fremvisning af de bedste kunstnere i deres genrer og et samlet overblik over hiphoppens elementer.

Freestyle Sensation turnerer med 6 artister, der med elementerne af hiphop som udtryk viser deres absolut ypperste og bedste. Siden gruppens start i 1998 med “History of Breakdance” på Operaen i Malmø, har Freestyle Phanatix været en forløber for at producere hiphop-forestillinger, der lever op til deres tids standarder, forestillinger, der har været tro mod idealerne indenfor hiphop.

Peace, Unity, Love & Having Fun er hiphops grundlæggende budskab.

I denne nye forestilling er netop dette motto tilgangen! Forestillingen går meget længere. De tager breakdance, rap, beatboxing & streetdance og laver en performance, der er interaktiv med kunstnere på scenen, som bruger scenografi, projektion, lyddesign og lysdesign til at vise deres ekspertise i et traditionelt og også nyt perspektiv og en scene, der er lige så levende og nærværende i forestillingen, som de optrædende er.

Nu fejres Breakdance over hele verden, og er en del af de olympiske discipliner, og to af kunstnerne i denne forestilling er en del af den svenske olympiske gruppe!

Viden og talent og hård træning belønnes, og det er en grundpille i showet! Freestyle Sensation er et stort og tydeligt skridt ind i 2020’erne, og går ikke på kompromis med arven og værdierne, som er ægte hiphop. En forestilling i tiden, og som viser, hvor hiphop kan gå hen i fremtiden.

Vi ønsker at fremvise hiphop-kulturen, som grundlæggende handler om fredelig konkurrence, talent mod talent.

Klik her for at se spilletider og købe billet til forestillingen

Data data

forside-stjerner

“En af teatersæsonens mest ambitiøse familieforestillinger”

— CPHCULTURE

“…et brag af en forestilling, der går op i en højere original og meget seværdig enhed”

— Teateravisen

Om forestillingen

Den er der, lige meget hvor du vender dig hen; COMPUTEREN. Den har indtaget verden i løbet af få generationer. Og om du vil det eller ej, er du faktisk super afhængig af den. Men ved du i virkeligheden, hvad den er i stand til? Hvordan den opstod? Hvordan den fungerer? 

Bedstemor kan huske tiden inden. Far sukker nostalgisk, hvis nogen siger: “Commodore 64” og barnet er vokset op med sut -og Ipad. Computeren har i løbet af få generationer indtaget vores verden. Den er et uundværligt værktøj i den digitale virkelighed, vi befinder os i. Og vi er afhængige af den, både kollektivt og individuelt. Men forstår vi egentlig hvad den er for en? Denne super regnemaskine, som vi hele tiden bruger? 

Med vejledning fra computereksperter og -professorer har Teater Fantast skabt en en musikalsk, informativ og underholdende forestilling for hele familien. Tag med os på en rejse gennem computerens historie, hvor vi lover data, digitale dimser og dutter. Menneske, maskine og matematik. Grin, gråd og gigabyte. 

DATA DATA -computerens historie er støttet af Novo Nordisk fonden og er en co-produktion mellem Teater Fantast & Teater V. Og skabt i samarbejde med Science & Cocktails. 

DATA DATA er en forestilling for hele familien -både børn, teenagere og voksne. Ved Familieforestillinger er minimumsalder 6 år. Og som skoleforestilling anbefaler vi den fra 8 år og op. 

Klik her for at se spilletider og købe billet til forestillingen

Skolemateriale 

DATA DATA – computerens historie er støttet af Novo Nordisk Fonden som videnskabsformidling til børn og unge. Derfor vil der ved køb til skoler, være et gratis skolemateriale. 

Forestillingen gennemgår computerens udviklingshistorie. Helt fra tallets oprindelse og til nutidens igangværende revolution indenfor kunstig intelligens. 

Skolematerialet vil på samme måde bevæge sig kronologisk frem, med nedslag i 1600 tallet, 1800 tallet, 1940’erne, 1960’erne, 1980’erne. 

Fra internettes fremkomst vil det dække emner som; Sociale medier, AI & Algoritmer, Data & overvågning, Neurale netværk & bias’, Færdighedstab: gps, google. Fremtiden, trivsel og mennesket overfor maskinen 

Computeren har for evigt revolutioneret menneskets måde at leve på. DATA DATA -computerens historie undersøger dette både via naturvidenskablige og tekniske aspekter samt mere historiske, samfundsmæssige og filosofiske overvejelser. 

Forestillingen er baseret på viden og skabt i samarbejde med bl.a. professor i kunstig intelligens, Thomas Bolander og professor i teoretisk fysik, Jay Armas. Det samme vil gælde skolematerialet. 

På grund af emnets hastige udvikling vil skolematerialet løbende opdates og være til download ved starten af hvert skoleår. Første gang sommer 2024. 

Materialer henvender sig hhv. til skolernes mellemtrin samt udskolingen. 

Trailer

Peter Kanin

Bag indhegningen til Hr. Suhrs køkkenhave ligger det forjættede land. Der vokser gulerødder, tomater og alverdens andre lækkerier som en lille kanin kan begære. 
 
En dag vover Peter Kanin sig ind i hans have, selvom de andre dyr advarer ham mod at gøre det. For er det en god idé at tage ting, som ikke er ens egne? 
 
Glæd dig til en hjertevarm og eventyrlig forestilling i Beatrix Potter’s betagende univers. Teater Next’s fantasifulde teateropsætning af ”Peter Kanin” vil være en musikalsk og visuel magisk forestilling for børn fra 2 år fyldt med masser af sødme, sjove figurer og naturskøn idyl. 

Klik her for at se spilletider og købe billet til forestillingen

Vinden i piletræerne

Nomineret som ÅRETS BEDST BØRNE/FAMILIEFORESTILLING 2022 af CPH Culture. 

(OBS. se hele Teatret Zeppelins sæsonprogram i den nye teatersæson 2024/25 her)
 

Klik her for at se spilletider og købe billet til forestillingen

Se eller gense Teater Next’s store publikums- og anmelderroste forestilling for hele familien i en eventyrlig farverig og magisk sceneoplevelse. 

Det er historien om Muldvarp, der forlader sit ensomme, mørke hjem og finder sammen med den venlige Mosegris, der lever i brinken ved den store flod. Mosegris lærer ham bl.a. om Vildskoven og de farer, der lurer i den. 
 
Deres ven Tudse er ikke særlig eftertænksom, ret så egoistisk og meget fascineret af biler i høj fart – så fascineret, at han ikke forstår de konsekvenser som biler i høj fart har. Udover at Tudse er tæt på at slå sig selv og andre ihjel, skubber han alle væk med sin arrogance og lever i uønsket ensomhed. 
 
Muldvarp og Mosegris begiver sig ind i Vildskoven for at rådføre sig med den mystiske Grævling. Sammen sætter de sig for at hjælpe deres ven! 
 
”Vinden i Piletræerne” er en visuel smuk og sanselig forestilling med biler, både, tog og meget mere, med vigtige tematikker om venskab, tolerance og fællesskab. Teater Next har sat alle sejl for at give børn og voksne i alle aldre fra fem år en teateroplevelse udover det sædvanlige.

 

Trailer

Spilletider

Venligst bemærk, at spilletiderne er ændret en smule i forhold til det trykte sæsonkatalog

LØRDAG 31. AUG. kl. 12:00 & 15:00
SØNDAG 1. SEP. kl. 12:00 & 15:00
TIRSDAG 3. SEP. kl. 10:00 & 12:45
ONSDAG 4. SEP. kl. 10:00 & 12:45
TORSDAG 5. SEP. kl. 12:45 & 16:00
FREDAG 6. SEP. kl. 12:45 & 16:00
LØRDAG 7. SEP. kl. 10:00 & 13:00

VARIGHED: 
weekend- og kl. 16:00-forestillinger opføres med indlagt pause halvvejs (samlet varighed: 90 minutter).
Forestillinger i hverdage kl. 10:00 & 12:45 opføres uden indlagt pause (samlet varighed: 70 minutter).
Kaféen på Teatret Zeppelin er åben i pausen samt fra 1 time inden start (kun weekend & kl. 16-shows).

Gaslighting

DENNE FORESTILLING MÅ DESVÆRRE UDSKYDES OG BLIVER IKKE OPFØRT I SÆSON 2024-25

Vi må desværre udskyde opførelsen af Gaslighting, som ellers var annonceret i Teaterkatalog 2024/25. Udskydelsen skyldes uforudsete omstændigheder. Vi beklager ulejligheden.

Fra 13 år
Varighed: 60 min.

Klik her for at se spilletider og købe billet til forestillingen

“Der findes ca. ¼ million særligt narcissistiske personer med dysfunktionelle, psykopatiske træk. Næst efter stress, som er den store folkesygdom, er denne her kvarte million mennesker en af de største trusler mod mental sundhed. Det er særligt vigtigt for kvinder (det kan i værste fald handle om liv eller død) at kende de advarselstegn, der subtilt viser sig, når man er i kontakt med en narcissistisk psykopat.”

Det var budskabet fra TV-lægen Peter Geisling, da han i Aftenshowet d. 16.11.2022 blev interviewet om fænomenet gaslighting.

Gaslighting er en form for psykisk vold, hvor en person forsøger at få magt og kontrol over dig ved at lyve og manipulere. Det sker i det skjulte, for den der gaslighter er dygtig til at holde sig under radaren. Fænomenet – der mest er blevet beskrevet i relation til parforhold – findes også i familier, blandt venner i skoleklassen, i sportsverdenen, på fritidsjobbet, på nettet fra helt fremmede som scams og som alvorlig seksuelt manipulerende grooming.

Ungdomsforestillingen Gaslighting tager fat i alle former for manipulation; fra identitetsfusk til romantiske scams og andre ufine kneb med hjernevask for øje.

Forestillingen er under udvikling. Mere info kommer snarest…

Om teatret bag forestillingen

hvid støj har base i Aarhus og producerer scenekunst for børn og unge der…

… tør udfordre sanser og intellekt samtidig
… skaber et intenst og dynamisk møde med publikum
… afspejler og bibringer relevans til målgruppen
… eksperimenterer og afprøver nye formsprog

Læs mere om hvid støj sceneproduktion her.

 

Rod

Drengen Rod synes, alt i hans liv er som i frit fald. Han kan ikke li’ skolen. Alle holder sig på afstand af ham. Han har gjort ting, han ikke er stolt af, men det føles ikke, som om det var med vilje. Han kunne bare ikke holde det tilbage. Og nu er der flere af de andre, der er bange for ham.

Rod strejfer omkring og får dagene til at gå nede ved det gamle baneterræn. En dag finder han en forladt togvogn, som ser beboet ud. Rod bliver nysgerrig og holder øje med stedet. Er der nogen, eller er han bare alene omgivet af ragelse og småkryb?

Der begynder at ske forunderlige ting. Rod vil gnubbe det pludselige natsværmermønster af sine arme, men det bliver ved med at komme igen. Er insekterne venner eller fjender? Rod må finde mening, mens han umærkeligt
forvandles…

ROD er en ny forestilling under udvikling netop nu. Forestillingen er en udviklingsrejse om at stå på egne ben og finde sine vinger. Om tre børn, en hule, og en verden af umuligheder for dem, der vil elskes, men som er svære at holde af.

Nyt auteurværk

Forestillingen skabes i auteurproces af Teatret Zeppelins kunstneriske leder Mie Brandt og det kunstneriske hold. Det er det tredje auteurværk i den række, som tæller de anmelderroste forestillinger Under Haadys Skjold og Mælkebøttereglementet.

Følg med i skabelsesprocessen på vores Instagram og Facebook.

Et tegnet billede af et spejlbillede i en sø. I spejlbilledet ses konturerne af en person, der står på nogle rødder og kigger ned i vandet. Af spejlbilledet ser det ud som om, at drengen har store insektvinger på ryggen. Også månen i himlen ses i spejlbilledet i søen.

Forestillingsplakaten er tegnet og designet af Oliver Söderlund Schack (klik på billedet for at forstørre)

 

Bag om forestillingen: hvorfor, hvad, hvordan

Hvorfor en forestilling om drenge?
I dagens samfund ser vi ofte to fremherskende narrativer om drenge: enten bliver de opfattet som overlegne eller som tabere. I de senere år har vores syn på drenge ændret sig markant. Fra tidligere at have domineret mange områder, trives drenge ikke i bl.a. skolesystemet. Mange falder igennem, kæmper med misbrug og oplever ensomhed.

Drenge vokser som oftest op med magtfulde, stærke mænd som idealer. Det går ud over drenges tryghed ved at bede om hjælp og åbne op om egne følelser. Kvinder bliver stadig stærkere på flere fronter, så det er afgørende for mænd at genoverveje deres roller og finde plads i et samfund, som ikke længere glorificerer og ofte ej tolererer dominans, fysisk styrke, magt(misbrug) og råhed. Ændringerne må starte i åbne snakke, i fællesskaber og projekter, vi alle tager del i.

Hvad kan vi forvente?
I vores forestilling mødes to drenge og en pige tilfældigt i en barsk udkant af et samfund på en forladt togstation. Umiddelbart er det eneste, de har til fælles, det, de ikke længere ønsker; flygtet fra det, de kom fra. De tre væsensforskellige typer bliver afhængige af og hjælper hinanden; de udvikler empati for hinanden. Håbet om forandring lever, og drømme levendegøres.

Det fortællemæssige greb
Magisk realisme vil løfte indhold og budskab i dette værk, hvor f.eks. en dreng kan være et insekt, og en pige kan bo i en æske, som er større indeni end udenpå. I genren magisk realisme er det magiske en integreret del af realismen. Der reflekteres ikke over, at handlingen kan krydse grænsen mellem magi og realisme. Alt vises/fortælles fra et realistisk synspunkt, men kombineret med fantastiske begivenheder, skrøner, drømme og andet fra de eventyrlige genrer.

 


 

Mio, min Mio

Om forestillingen:

Var der nogen, der hørte radio den femtende oktober sidste år? Var der nogen, der hørte, at de efterlyste en dreng, som var forsvundet? Efterlysningen startede sådan her: ”Politiet efterlyser den 9-årige Bo Wilhelm Olsson, der har været forsvundet fra sit hjem siden i forgårs klokken 18…”


“Mio, min Mio” er historien om Bo, der forlader sine plejeforældre og rejser gennem dag og nat og finder sin rigtige far: Kongen i ”Landet i det Fjerne”. Her er Bo ikke længere Bo, men prins Mio, som får en vigtig mission – han skal redde landets børn fra den onde ridder Kato, som har forvandlet dem til forheksede fugle.

Oplev Astrid Lindgrens evigtgyldige fortælling om sorg, venskab, ensomhed og kærlighed i zeppelinsk nyopsætning. Ingen fortæller er vel så betydningsfuld som Lindgren med hendes dybe indlevelse og store respekt for barnets vilkår og livsproblematikker. Selv i “Landet i det Fjerne” findes der ondskab, som ikke kan undsiges – men den kan bekæmpes, hvis man har mod og en ven at følges med.

“Man skal ikke skræmme børn, så de bliver bange, men ligesom voksne har også børn brug for at blive rystet af kunst.”
– Astrid Lindgren, 1959

Se spilletider ved at klikke på KØB BILLET forneden.

Klik her for at se spilletider og købe billet til forestillingen

Bag om forestillingen

Læs også Kulturmagasinet Fine Spinds artikel om Mio, min Mio med interview af instruktør Amanda Linnea Ginman:

“Astrid Lindgren så børn som hele mennesker og gav dem sprog for livets svære erfaringer. Med en opsætning af ‘Mio, min Mio’ viser Teatret Zeppelin, at vejen væk fra ensomhed og frygt skal findes i fantasien og fællesskabets kraft”

Læs artiklen her.

Se flere ‘bag om forestillingen’-videoer på vores YouTube-kanal. Her fortæller skuespiller Joakim om, hvordan det er at spille Mio (se her). Skuespiller Emilie viser, hvordan hendes forvandling til Milimani foregår foran sminkespejlet (se her). Skuespiller Mie fortæller om, hvordan man bliver skuespiller. Og meget mere.

Spilletider

Se alle spilletider ved at klikke på KØB BILLET forneden.
.

Forestillingen er støttet af:

Den A.P. Møllerske Støttefond
William Demant Fonden
Grete og Sigurd Pedersens Fond
Knud Højgaards Fond
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond
Nordea Fonden
Københavns Scenekunstudvalg
BUPL’s Solidaritets- og Kulturpulje
Åben Skole – Københavns Kommune

TUSIND TAK!
Se alle sponsorer her

 

 

 

 

 

Undervisningsmateriale

Skolelærere har mulighed for at downloade gratis undervisningsmateriale med opgaver, inspiration og hjælp til undervisningsforløb i forbindelse med forestillingen Mio, min Mio. Klik her

Billedet her til venstre er lavet af kunstneren Trine Lægdsmand. Det smukke billede var den officielle grafik for forestillingen, inden vi fik taget pressebilleder. Klik på billedet for at forstørre det.

 

MereZep – undervisningsforløb omkring forestillingen

I forbindelse med Mio, min Mio på Teatret Zeppelin i 2022 afviklede vi et publikumsudviklingsprojekt med fokus på at give skoleelever en meroplevelse ud over deres teaterbesøg. Læs mere her.


Billeder fra forestillingen

Foto: Martin Gundesen (2021)

Forestillingen spillede også på Randers Teater i perioden 25. nov.-20. dec. 2021 – se her.