Zeppelin logo

ARTIKLER OG NYHEDER

.

Samling af artikler med viden om teater, debat og baggrundsstof om teater samt nyheder og info om Teatret Zeppelin – skrevet af medarbejderne og ledelsen på Teatret Zeppelin.

.

Tiny Broadwick - forestillingsbillede

Hvordan bliver man skuespiller?
– af Melissa Keller Kristensen
15. april 2024

Læs vores tips for børn og unge, der går med en drøm om at blive skuespiller. Hvad kan man gøre? Hvor kan man gå hen? Hvem skal man snakke med?… (læs mere).


bannerbillede som viser sider og fotografier spredt på et gulv, mens børn arbejder i baggrunden. Billedet er fra en workshop for elever på Teatret Zeppelin.

Hvorfor udvikler vi undervisningsmateriale?
– af Louise Borcher Petersen
15. januar 2024

Her kan du læse om, hvorfor og hvordan Teatret Zeppelin udvikler undervisningsmateriale for skoler til teatrets forestillinger for børn/unge… (læs mere).


Screenshot fra et børneprogram på DR med Onkel Reje. Onkel Reje som sørøver på et skib.

Er Onkel Reje farlig for børn?
– af Lasse Frank
10. maj 2023

Onkel Reje er lige nu centrum i en mediestorm af orkanstyrke. Adm. leder Lasse Frank fortæller her om, hvordan Teatret Zeppelin kender til dele af essensen af Onkel Reje-kritikken… (læs mere).


Kunstig intelligens som en vej ud af skriveblokade?
– af Lasse Frank
30. mar. 2023

Er kunstig intelligens på vej til at gøre Teatret Zeppelins PR-medarbejdere arbejdsløse? Adm. leder Lasse Frank har testet teknologien. her er hans gennemgang og konklusion… (læs mere)


Serviceøkonom i praktik: et givende arbejdsfællesskab
– af Christina Christiansen
24. okt. 2022

Christina Christiansen er ved at uddanne sig til serviceøkonom. Her sætter hun ord på sin oplevelse af sin studiepraktik på Teatret Zeppelin og fortæller om uddannelsen… (læs mere)


I unipraktik på Teatret Zeppelin
– af Kamilla Mølbjerg Odfeldt
23. mar. 2022

I denne artikel fortæller Kamilla om sine erfaringer og oplevelser med at være i praktik på et teater som en del af sin uddannelse på Teater- og Performancestudier… (læs mere)


Et genåbnet kulturliv
– af Kamilla Mølbjerg Odfeldt
8. mar. 2022

Har teateroplevelsen fået en ny betydning efter, at den blev taget fra os for en stund? Det, og andre spørgsmål, dykker vi lidt ned i her… (læs mere)Rapport fra MereZep: “Kan vi få teater som fag?”
– af Katja Lotsberg Nilsen
4. feb. 2022

I januar faciliterede jeg en teaterworkshop for en 3. klasse på Vesterbro Ny Skole. Her fik jeg en overraskende kommentar, der viste, at eleverne blev grebet af teatrets verden… (læs mere)Teater-maskotten Druzhok
– af Charlotte Amalie Frank Bidstrup
29. nov. 2021

Har du set ham? Det vilde rensdyr, som hænger der over trappen allerøverst oppe inde på Teatret Zeppelin? Rensdyret hedder Druzhok og var engang med i en forestilling, men bor nu over trappen… (læs mere)


På mange husmure på Vesterbro ser man ofte professionel graffiti


Et kvarter med karakter
– af Maya Steen Nyholm
23. nov. 2021

I hjertet af Vesterbro på den charmerende Valdemarsgade ligger Teatret Zeppelin. Her kan du læse mere om den særlige bydel omkring Valdemarsgade… (læs mere)


Arbejdsfællesskab og samarbejde med hyggeligt samvær - her pakkes teknik sammen efter sidste forestilling


Serviceøkonom på et teater
– af Trine Borgstrøm Hansen
17. feb. 2021

Som en del af sin uddannelse som serviceøkonom var Trine i praktik på Teatret Zeppelin. Her deler hun sine erfaringer med forløbet og fortæller mere om sin uddannelse… (læs mere)Refleksioner over teater for unge, del 2
– af Lasse Frank
11. feb. 2021

I teaterbranchen er vi bundet på målgruppekategorier baseret på alder. Men egentlig: Du skal vel ikke se en specifik teaterforestilling, fordi du er ung, men fordi du er et menneske…  (læs mere)Refleksioner over teater for unge, del 1
– af Lasse Frank
10. feb. 2021

Unge mennesker køber ikke ud af det blå en teaterbillet, og konkurrencen om deres opmærksomhed har aldrig været større. Så: hvad skal unge overhovedet bruge teater til?… (læs mere)Feminisme i børnehøjde
– af Katja Lotsberg Nilsen
19. jan. 2021

En akademisk feminist fik sig en overraskelse i mødet med børneteatret. På Teatret Zeppelin formidler man feminisme til børn og unge gennem fællesskabsfortællinger og stærke karakterer… (læs mere)Corona-situationen har medført bedre rutiner og systemer på teatret
– af Lasse Frank
17. nov. 2020

Når man tvinges til at gentænke nedarvede mønstre for publikumsservice, indretning af huset og logistik, kan der opstå forandringer til det bedre… (læs mere)

__
PRESSE
For pressemeddelelser samt presse- og nyhedsbrevsarkiv, se her.