Zeppelin logo

24. juni 2024

ZEPPELINEREN SVÆVER PÅ LYSERØDE SKYER I 2024

.

Medvind. Teatret Zeppelin har netop vundet prisen Best All-Ages Theatre i Scandinavian Business Awards 2024. Prisen føjes til en lille håndfuld af flotte anerkendelser dette forår: Først offentliggørelsen af Københavns Kommunes særbevilling til teatret for perioden 2025-28. Ikke lang tid efter fulgte annonceringen af, at Teatret Zeppelin & Teatret Maskens forestilling TOVE er nomineret til en Reumert – scenekunstbranchens fornemmeste pris. Og nu går teatret så også på sommerferie med en Scandinavian Business Award i turbanen. Teatret Zeppelins administrative leder Lasse Frank benytter lejligheden til at zoome ind på Zeppelin og give et vue indefra.


Humlebi-metoder og barnet i centrum

Teatret Zeppelins Scandinavian Business Award vinderstatuette holdes op foran teatrets maskot i trappeopgangen med Teatret Zeppelins forestillingsplakater fra de sidste 30 år på væggene. På statuetten står der 'Best All-ages Theatre 2024, Copenhagen'

Det er ikke nogen hemmelighed, at der ofte er snak om pressede vilkår i kulturbranchen. Meget lykkes med trodsighed og ildsjæleri. Også hos os. Teatret Zeppelins relativt store og effektrige, professionelle produktioner er meget omkostningstunge. Men teatret er en humlebi – flyvende trods vægten.

Over årene er det blevet til stribevis af anmelderroste forestillinger med barnets overgang til ungdom i centrum. Med lige dele plads til lys og mørke i fortællingerne. For livet – også for børn – består af både gode og svære stunder. Alle mennesker – også børn – har tiltalende såvel som utiltalende sider, som kommer til udtryk under bestemte forudsætninger og påvirkninger. Det har netop været en af de primære drivkræfter for Teatret Zeppelin i alle årene fra 1994 til i dag: at turde vise dunkle skyggesider og svære livskapitler for børn, så de føler sig hørt og accepteret i også de aspekter af deres naturlige følelsesregister. Man kan dog være sikker på, at forestillingerne altid også indeholder lys og håb for fremtiden og ansporing til en tro på egen styrke og værd.

Prisen som Best All-Ages Theatre in Copenhagen føler vi er en hyldest til teatrets humlebimetoder og utrættelige kamp for at omfavne barnet i alle dets facetter. Og for at ville det store udtræk for børn – med smæk på lyd, lys, scenografi og effekter.

Betydelige forandringer de seneste år

Teatret Zeppelin har været i en rivende udvikling fra start til nu. De seneste fem år er administrationen og huset ført igennem gennemgribende forandringer. Vi står i dag en lille, dedikeret stab med et stærkt sammenhold og et arbejdsmiljø præget af balance, hjælpsomhed og indre ro. Vi sammensætter kunstneriske hold med lige dele erfarne kræfter og ”nyt blod” i form af de unge og de nyuddannede, der kommer ind som et friskt pust med nye tanker og idéer. Den kombination ser vi som en nøgle til den kvalitet, vi tilstræber og bliver anerkendt for.

Kreative vinde og fælles kampgejst i en fremtid med bølgeskvulp

Vi er i fuld gang med forberedelserne til den kommende nyproduktion ROD, og egen-repertoiret tre år ud i fremtiden er langt på skitsebordet (med den nødvendige elastik, der muliggør spejling af samfundets aktuelle nutid i vores værker). Med andre ord kører det derudaf som vanligt i vores travle teaterforretning. Inflationens økonomiske udhuling af ikke bare vores men af de fleste teatres økonomiske tilskud fra stat/kommune bliver en spændende udfordring i de kommende år. For vi kommer ikke uden om, at der skal spares. En hel del. Det er derfor glædeligt at opleve det sammenhold og den kampgejst, der er i vores teaterstab; sparekravene rusker os endnu tættere sammen, og vi omfavner svære beslutninger med et gåpåmod, jeg kun kunne have drømt om. Så: Der er meget mere Teatret Zeppelin på vej til alle.

Tak for anerkendelserne!
Tak til jer, der følger og besøger os!
TAK!

Om Scandinavian Business Awards

For femte år I træk uddeles der priser i Scandinavian Business Awards, som foretagendet EU Business News står bag. Prisshowet er skabt for at sætte fokus på og hylde skandinaviske virksomheders innovation og ildhu. Senere i 2024 udkommer en artikel om Teatret Zeppelin i EU Business News i forbindelse med den officielle kåring af alle prisvinderne.

Om Årets Reumert

Årets Reumert kaldes scenekunstbranchens største og vigtigste prisuddeling. Det er en dansk teaterpris skabt for at hylde fremragende præstationer inden for dansk scenekunst. Den dækker forskellige kategorier, herunder bedste skuespiller, bedste skuespillerinde, bedste forestilling og mange andre. Årets Børne-/Ungdomsforestilling 2024 blev Sangen om Oda og Anton af TeaterRUM. Teatret Zeppelin & Teatret Masken var blandt de tre nominerede i denne kategori og takker for den store ære!

Om Teatret Zeppelins særbevilling fra Københavns Kommune

Teatret Zeppelins særlige bevilling for perioden 2025-28 kan du læse mere om i vores artikel fra tidligere i år her.

.


Om Teatret Zeppelin – læs mere om teatret på zeppelin.dk/om-os