Zeppelin logo

GRATIS PODCAST BASERET PÅ FORESTILLINGEN MÆLKEBØTTEREGLEMENTET AF TEATRET ZEPPELIN

.

OBS! Mælkebøttereglementet spillede som teaterforestilling på Teatret Zeppelin i efteråret 2019 og vinteren 2023. Podcasten kunne bruges før eller efter teaterbesøget som perfekt optakt eller efterspil. Men man kan også sagtens lytte til podcasten uafhængigt af forestillingen.
Læs evt. mere om forestillingen her.


Mælkebøttereglementet som historie, du kan lytte til hvor som helst

Et lyddrama i tre dele à 40 minutters varighed. Indtalt af forestillingens skuespillere og auteur og med lyddesign af forestillingens lyddesigner. Lyt med helt gratis. Læs her på siden hvordan.

Den anmelderroste forestilling Mælkebøttereglementet fra 2019 er blevet transformeret til et stærkt og fængende lyddrama. Du kan lytte til den selv, eller er du lærer, kan I lytte til den sammen i klassen og bruge det medfølgende gratis undervisningsmateriale.

Lyddramaet er for alle, der kan li’ en go’ historie fortalt med stemningsskabende lydeffekter og indlevende indtaling.

Oplagt at arbejde med i klassen

I bestemmer helt selv, hvornår og hvordan I vil arbejde med værket. Podcasten er i tre dele, og hver del varer ca. 40 minutter. Vi anbefaler fortællingen for børn fra 7 år – oplagt for elever i 1.-9. klasse.

Gratis undervisningsmateriale
Klik her for undervisningsmateriale

Find og lyt til podcasten her

Podcasten er i tre dele og ligger til fri afbenyttelse helt gratis på Soundcloud.
Klik her for at lytte

Opslugende, atmosfærisk podcast, der både formår at være en stærk historie og at snakke direkte ind i en nutidig virkelighed’
– Katja Lotsberg Nilsen, cand.mag. i Teater- og Performancestudier og dramalærer.

Se trailer for podcasten

Om Mælkebøttereglementet

Fire piger med vidt forskellige baggrunde bor på børnehjemmet Himmelbjergpigehjem. Tiden er midt i 1950’erne. Fælles for pigerne er savnet efter ”et rigtigt hjem”.

En tragisk hændelse og en ny piges ankomst sætter skub i handlingen og gør pigernes længsel efter et hjem stærkere end nogensinde. Sammenholdet vokser i takt med, at de optrevler dystre hemmeligheder og begynder at forstå hidtil ukendte sammenhænge – de har hårdt brug for hinanden hvis deres spirende flugtplaner skal lykkes.

Mælkebøttereglementet er en fortælling om, hvordan det lykkes en flok børnehjemspiger at gå fra mismod og håbløshed til mod og håbefuldhed og fra umyndiggørelse til myndiggørelse. Det er en fortælling om, at ydre pres kan skabe splittelse og interne konflikter. Men det er også en fortælling om at finde sammen i et fælles projekt og i en fælles kamp mod uretfærdighed og undertrykkelse. Det er en fortælling om at turde håbe på et bedre liv, hvor et hjem er et sted, man selv skaber sammen med mennesker, som man har tillid til.

Det er til tider barske løjer, men altoverskyggende er pigernes mod og indbyrdes relationer, som alle børn kan genkende og se sig selv i. Håbet og gå-på-modet sejrer!

Partnere

Podcast-produktionen er blevet til takket være økonomisk støtte fra:
Bodil Pedersen Fonden
Louis Petersens Legat
BUPL

Teaterforestillingen er blevet til med fondsstøtte fra:
Augustinus Fonden
Beckett Fonden

Med særlig tak til:
Solliden børnehjem, Globus børnehjem, Josephine Schneiders børnehjem, Jena, Børneuniversitetet, Laura Kley, Tilde Knudsen, Annika Nilsson, Heidi Katze Nelson.

Kreditering

Skuespillere:
Kirsten: Theresa Hedelund Jensen
Jena: Maria la Cour
Inger: Rebecca Rønde Kiilerich
Lille-Marie: Cecilie Josefine Bangsgaard Glæsel
Præsten: Bo Carlsson
Karen: Amalie Lindegaard
Fortæller: Mie Brandt

Manuskriptforfatter, auteur & instruktør: Mie Brandt
Speak- og fortællerstemmekonsulent: Dan Schlosser
Lyddesign, teknik og trailer: Rasmus Christner Månsson
Sangkompositioner og -tekster: Maria la Cour & Theresa Hedelund Jensen
Undervisningsmateriale: Louise Borcher Petersen
PR: Lasse Frank

annonce for den gratis podcast Mælkebøttereglementet