Zeppelin logo

Afgangsforestilling ’25

Den danske skuespillerskole på Vesterbro ‘Copenhagen Acting School’ afvikler traditionen tro 3. årselevernes afgangsforestilling på Teatret Zeppelin under teaterfestivalen Cph Stage i maj-juni. Kom og oplev de nyudklækkede danske skuespillere!

OBS! Spilletidspunkt er endnu ikke fastlagt med sikkerhed. De viste datoer er foreløbige og med forbehold for ændringer. Følg med på siden her for opdateringer, når vi nærmer os Cph Stage 2025.

Billetsalget åbner i begyndelsen af foråret 2025.

Læs mere om Copenhagen Acting School her.
Læs mere om CPH Stage her.

Forestillingens billede her på siden foroven er taget af Lasse Frank under Copenhagen Acting Schools afgangsforestilling på Teatret Zeppelin i 2021. Det vil blive skiftet ud med et billede af afgangshold 2025, når materialet er klar.

Freestyle Sensation

Klik her for at se spilletider og købe billet til forestillingen

En udforskning af hiphop-kulturens oprindelige rum som uformel gadekultur. Fortalt igennem street dance og mindblowing human beatboxing. Viden, talent og hård træning belønnes, og det er en grundpille i showet sammen med hiphoppens grundlæggende budskab Peace, Unity, Love & Having Fun. Oplev de imponerende talenter på scenen give alt i sig!

Freestyle Sensation er Freestyle Phanatix‘ nye show efter Beatbox Sensation. Med koreografi og instruktion af Kim Bøytler og musik af de deltagende kunstnere, har vi skabt et show, der både er en nyskabende ekstravagant fremvisning af de bedste kunstnere i deres genrer og et samlet overblik over hiphoppens elementer.

Freestyle Sensation turnerer med 6 artister, der med elementerne af hiphop som udtryk viser deres absolut ypperste og bedste. Siden gruppens start i 1998 med “History of Breakdance” på Operaen i Malmø, har Freestyle Phanatix været en forløber for at producere hiphop-forestillinger, der lever op til deres tids standarder, forestillinger, der har været tro mod idealerne indenfor hiphop.

Peace, Unity, Love & Having Fun er hiphops grundlæggende budskab.

I denne nye forestilling er netop dette motto tilgangen! Forestillingen går meget længere. De tager breakdance, rap, beatboxing & streetdance og laver en performance, der er interaktiv med kunstnere på scenen, som bruger scenografi, projektion, lyddesign og lysdesign til at vise deres ekspertise i et traditionelt og også nyt perspektiv og en scene, der er lige så levende og nærværende i forestillingen, som de optrædende er.

Nu fejres Breakdance over hele verden, og er en del af de olympiske discipliner, og to af kunstnerne i denne forestilling er en del af den svenske olympiske gruppe!

Viden og talent og hård træning belønnes, og det er en grundpille i showet! Freestyle Sensation er et stort og tydeligt skridt ind i 2020’erne, og går ikke på kompromis med arven og værdierne, som er ægte hiphop. En forestilling i tiden, og som viser, hvor hiphop kan gå hen i fremtiden.

Vi ønsker at fremvise hiphop-kulturen, som grundlæggende handler om fredelig konkurrence, talent mod talent.

Data data

forside-stjerner

“En af teatersæsonens mest ambitiøse familieforestillinger”

— CPHCULTURE

“…et brag af en forestilling, der går op i en højere original og meget seværdig enhed”

— Teateravisen

Om forestillingen

Den er der, lige meget hvor du vender dig hen; COMPUTEREN. Den har indtaget verden i løbet af få generationer. Og om du vil det eller ej, er du faktisk super afhængig af den. Men ved du i virkeligheden, hvad den er i stand til? Hvordan den opstod? Hvordan den fungerer? 

Bedstemor kan huske tiden inden. Far sukker nostalgisk, hvis nogen siger: “Commodore 64” og barnet er vokset op med sut -og Ipad. Computeren har i løbet af få generationer indtaget vores verden. Den er et uundværligt værktøj i den digitale virkelighed, vi befinder os i. Og vi er afhængige af den, både kollektivt og individuelt. Men forstår vi egentlig hvad den er for en? Denne super regnemaskine, som vi hele tiden bruger? 

Med vejledning fra computereksperter og -professorer har Teater Fantast skabt en en musikalsk, informativ og underholdende forestilling for hele familien. Tag med os på en rejse gennem computerens historie, hvor vi lover data, digitale dimser og dutter. Menneske, maskine og matematik. Grin, gråd og gigabyte. 

DATA DATA -computerens historie er støttet af Novo Nordisk fonden og er en co-produktion mellem Teater Fantast & Teater V. Og skabt i samarbejde med Science & Cocktails. 

DATA DATA er en forestilling for hele familien -både børn, teenagere og voksne. Ved Familieforestillinger er minimumsalder 6 år. Og som skoleforestilling anbefaler vi den fra 8 år og op. 

Klik her for at se spilletider og købe billet til forestillingen

Skolemateriale 

DATA DATA – computerens historie er støttet af Novo Nordisk Fonden som videnskabsformidling til børn og unge. Derfor vil der ved køb til skoler, være et gratis skolemateriale. 

Forestillingen gennemgår computerens udviklingshistorie. Helt fra tallets oprindelse og til nutidens igangværende revolution indenfor kunstig intelligens. 

Skolematerialet vil på samme måde bevæge sig kronologisk frem, med nedslag i 1600 tallet, 1800 tallet, 1940’erne, 1960’erne, 1980’erne. 

Fra internettes fremkomst vil det dække emner som; Sociale medier, AI & Algoritmer, Data & overvågning, Neurale netværk & bias’, Færdighedstab: gps, google. Fremtiden, trivsel og mennesket overfor maskinen 

Computeren har for evigt revolutioneret menneskets måde at leve på. DATA DATA -computerens historie undersøger dette både via naturvidenskablige og tekniske aspekter samt mere historiske, samfundsmæssige og filosofiske overvejelser. 

Forestillingen er baseret på viden og skabt i samarbejde med bl.a. professor i kunstig intelligens, Thomas Bolander og professor i teoretisk fysik, Jay Armas. Det samme vil gælde skolematerialet. 

På grund af emnets hastige udvikling vil skolematerialet løbende opdates og være til download ved starten af hvert skoleår. Første gang sommer 2024. 

Materialer henvender sig hhv. til skolernes mellemtrin samt udskolingen. 

Trailer

Peter Kanin

Bag indhegningen til Hr. Suhrs køkkenhave ligger det forjættede land. Der vokser gulerødder, tomater og alverdens andre lækkerier som en lille kanin kan begære. 
 
En dag vover Peter Kanin sig ind i hans have, selvom de andre dyr advarer ham mod at gøre det. For er det en god idé at tage ting, som ikke er ens egne? 
 
Glæd dig til en hjertevarm og eventyrlig forestilling i Beatrix Potter’s betagende univers. Teater Next’s fantasifulde teateropsætning af ”Peter Kanin” vil være en musikalsk og visuel magisk forestilling for børn fra 2 år fyldt med masser af sødme, sjove figurer og naturskøn idyl. 

Klik her for at se spilletider og købe billet til forestillingen

.

Billeder fra forestillingen

foto: Louise Nordbjerg

Vinden i piletræerne

Nomineret som ÅRETS BEDST BØRNE/FAMILIEFORESTILLING 2022 af CPH Culture. 

(OBS. se hele Teatret Zeppelins sæsonprogram i den nye teatersæson 2024/25 her)
 

Klik her for at se spilletider og købe billet til forestillingen

Se eller gense Teater Next’s store publikums- og anmelderroste forestilling for hele familien i en eventyrlig farverig og magisk sceneoplevelse. 

Det er historien om Muldvarp, der forlader sit ensomme, mørke hjem og finder sammen med den venlige Mosegris, der lever i brinken ved den store flod. Mosegris lærer ham bl.a. om Vildskoven og de farer, der lurer i den. 
 
Deres ven Tudse er ikke særlig eftertænksom, ret så egoistisk og meget fascineret af biler i høj fart – så fascineret, at han ikke forstår de konsekvenser som biler i høj fart har. Udover at Tudse er tæt på at slå sig selv og andre ihjel, skubber han alle væk med sin arrogance og lever i uønsket ensomhed. 
 
Muldvarp og Mosegris begiver sig ind i Vildskoven for at rådføre sig med den mystiske Grævling. Sammen sætter de sig for at hjælpe deres ven! 
 
”Vinden i Piletræerne” er en visuel smuk og sanselig forestilling med biler, både, tog og meget mere, med vigtige tematikker om venskab, tolerance og fællesskab. Teater Next har sat alle sejl for at give børn og voksne i alle aldre fra fem år en teateroplevelse udover det sædvanlige.

 

Trailer

Spilletider

Venligst bemærk, at spilletiderne er ændret en smule i forhold til det trykte sæsonkatalog

LØRDAG 31. AUG. kl. 12:00 & 15:00
SØNDAG 1. SEP. kl. 12:00 & 15:00
TIRSDAG 3. SEP. kl. 10:00 & 12:45
ONSDAG 4. SEP. kl. 10:00 & 12:45
TORSDAG 5. SEP. kl. 12:45 & 16:00
FREDAG 6. SEP. kl. 12:45 & 16:00
LØRDAG 7. SEP. kl. 10:00 & 13:00

VARIGHED: 
weekend- og kl. 16:00-forestillinger opføres med indlagt pause halvvejs (samlet varighed: 90 minutter).
Forestillinger i hverdage kl. 10:00 & 12:45 opføres uden indlagt pause (samlet varighed: 70 minutter).
Kaféen på Teatret Zeppelin er åben i pausen samt fra 1 time inden start (kun weekend & kl. 16-shows).

Gaslighting

DENNE FORESTILLING MÅ DESVÆRRE UDSKYDES OG BLIVER IKKE OPFØRT I SÆSON 2024-25

Vi må desværre udskyde opførelsen af Gaslighting, som ellers var annonceret i Teaterkatalog 2024/25. Udskydelsen skyldes uforudsete omstændigheder. Vi beklager ulejligheden.

Fra 13 år
Varighed: 60 min.

Klik her for at se spilletider og købe billet til forestillingen

“Der findes ca. ¼ million særligt narcissistiske personer med dysfunktionelle, psykopatiske træk. Næst efter stress, som er den store folkesygdom, er denne her kvarte million mennesker en af de største trusler mod mental sundhed. Det er særligt vigtigt for kvinder (det kan i værste fald handle om liv eller død) at kende de advarselstegn, der subtilt viser sig, når man er i kontakt med en narcissistisk psykopat.”

Det var budskabet fra TV-lægen Peter Geisling, da han i Aftenshowet d. 16.11.2022 blev interviewet om fænomenet gaslighting.

Gaslighting er en form for psykisk vold, hvor en person forsøger at få magt og kontrol over dig ved at lyve og manipulere. Det sker i det skjulte, for den der gaslighter er dygtig til at holde sig under radaren. Fænomenet – der mest er blevet beskrevet i relation til parforhold – findes også i familier, blandt venner i skoleklassen, i sportsverdenen, på fritidsjobbet, på nettet fra helt fremmede som scams og som alvorlig seksuelt manipulerende grooming.

Ungdomsforestillingen Gaslighting tager fat i alle former for manipulation; fra identitetsfusk til romantiske scams og andre ufine kneb med hjernevask for øje.

Forestillingen er under udvikling. Mere info kommer snarest…

Om teatret bag forestillingen

hvid støj har base i Aarhus og producerer scenekunst for børn og unge der…

… tør udfordre sanser og intellekt samtidig
… skaber et intenst og dynamisk møde med publikum
… afspejler og bibringer relevans til målgruppen
… eksperimenterer og afprøver nye formsprog

Læs mere om hvid støj sceneproduktion her.

 

Spiren

Klik her for at se spilletider og købe billet til forestillingen

.

.

.

VARIGHED: 35 min.
ALDER: 3-8 år
BILLETPRIS: fra 40 kr. – 175 kr.
SPILLETIDER: tirs-fre 9:45 & 11:45 + lør 11:00 & 13:00

Om forestillingen

To børn sætter frø og spirer et venskab…

Foråret er på vej og planternes magiske verden kommer helt tæt på i denne dukke- og musikforestilling om vækster, venskab og børnepower med original musik, humor og poesi til små grønne fingre.

Puk er lige flyttet ind, da hun opdager en pige, der lister rundt og tegner blomster på husmurene. Da den pertentlige pedel griber ind, er den mystiske pige som sunket i jorden og Puk får skylden. Snart viser det sig at de bor lige overfor hinanden, en fælles grøn mission vokser og binder dem sammen i et venskab med et vokseværk, der viser sig at være langt stærkere og mere vidtrækkende end de først aner…

 

Om Faster Cool

Hjerteligt teater for de allermindste!

Teatret Faster Cool har specialiseret sig i totaloplevelser for det yngste teaterpublikum og lægger stor vægt på de pædagogiske materialer, der folder oplevelsen ud på ny, giver grobund for læring og endnu flere gode oplevelser efter tæppefald.

Faster Cool tager med humor, sanselighed, musik og poesi kunstnerisk udgangspunkt i sit publikums ståsted: Dét at være ny i livet og lære hver eneste dag, at gå verden i møde med leg, lyst og hjertet forrest!

Se Faster Cools hjemmeside her.

——–

 

OBS! Ønskes der anmelderbilletter eller yderlig info kontakt venligst:
Art Attack Lena@artattack.dk mobil 20 33 75 07

 

.

ZøvnZaun

Forestillingens spilleperiode er rykket fra det oprindeligt annoncerede 23.-24. april 2024 til nu 7.-8. maj 2024 – og udvidet med to aftenvisninger.

Begrænset antal pladser – max. 14 personer pr. opførelse.
Kontakt os meget gerne telefonisk, hvis I er interesseret i billetter (tlf. 33 22 04 78, hverdage 9-15).

Om forestillingen

Tag med på en tankevækkende og fascinerende rejse gennem søvnløshedens moderne tendenser – en interaktiv og sanselig performance til voksne og unge fra 12 år og opefter.

ZøvnZaun er en invitation til at udforske søvnens historier, mysterier og udfordringer, der berører os alle. Oplev en forestilling, der sætter fokus på søvnens skrøbelighed og vigtigheden af vores ret til hvile. Med ZøvnZaun får du en unik mulighed for at reflektere over din egen søvn og hvor meget vi hver især er påvirkede af ydre krav og fristelser, til at holde os fra søvnens dyb. En tilstand, der trods alt udgør en betydelig del af vores liv.

ZøvnZaun behandler på sensorisk og humoristisk vis, den vestlige verdens besættelse og jagt på den gode søvn, som er truet af nogle af de selvsamme mekanismer som skaber besættelsen, nemlig kontrolsamfundet og ideen om det optimerede menneske.

I centrum for handlingen står søvneksperterne fra Sov NU, der præsenterer deres mantra “Sleep Less Stay Fresh” og påstår at have udviklet den perfekte søvnsimulator, som kan reducere søvnbehovet fra de anbefalede 8 timer til blot 40 minutter. Rejsen med gruppen Sov NU er en sanselig oplevelse, hvor publikum inviteres til at slippe kontrollen over tanker og krop for lettere at falde i søvn. Søvnsimulatoren er en planetarisk dome, hvor publikum liggende kan give sig hen til en visuel og sanselig oplevelse, som invitere dem til en rejse mellem vågen og drømmende tilstand.

Selvom gruppen påstår, at kunne kurere søvnløshed og sågår komprimere ens søvnbehov, så er det snarere en kommentar til kapitaliseringen af et samfundsskabt problem, som søvnløshed kan menes at være. I Norden står vi faktisk i spidsen, når det kommer til søvnproblemer. En tredjedel af voksne oplever ugentligt søvnproblemer, og 15% lider af søvnløshed. Disse tal er særligt bekymrende, når det kommer til den yngre generation, hvor 85% af unge i Norden sover for lidt.
Med en ironisk distance til gruppen Sov NU og deres såkaldte løsninger på samfundets søvnproblemer, ønsker vi at kaste lys over søvnens komplekse og sensible natur.

SPILLETIDER

Tirsdag 7. maj: 10:30, 17:00 & 19:00
Onsdag 8. maj: 10:30, 17:00 & 19:00

Klik på KØB BILLET forneden for overblik over ledige spilletider.
Husk: kontakt os gerne telefonisk, hvis I er interesseret i billetter.

PRAKTISK INFO

Forestillingen starter med en introduktion på 15 minutter, hvorefter publikum føres ind i en specialbygget dome, hvor de resterende 45 minutter vil foregå.

 

TRAILER

Traileren er på norsk og engelsk med danske undertekster, men når ZøvnZaun spiller på Teatret Zeppelin, foregår alt på dansk.

USYNLIG

★★★★★
“Forestillingen giver en nødvendig stemme til mange børn og unge med psykisk syge forældre”

Kulturnyt, d. 20.2.2024

 

“Med ’Usynlig’ skaber Hvid Støj Sceneproduktion med både alvor og sjov et vigtigt og sårbarhedsfyldt fokus på det at være barn af en psykisk syg mor eller far.”

Teateravisen, d. 21.2.2024

 

Om forestillingen

Maja lever i en verden af konstant frygt for, hvad der sker om et øjeblik. En verden fuld af uforudsigelighed, for hvordan har mor det mon i dag? Ligger hun på sofaen i mørket, eller danser hun rundt med støvsugeren og har købt nye plastikmøbler, inden solen overhovedet er stået op?

Ingen ved helt, hvad der er galt med mor, og ingen spørger ind… Omverdenen spiller bare med på ‘alt er okay’. ”Godt, din mor har dig”, siger hendes fortravlede lærer. Og da Maja står med sin meget syge mor, bliver de afvist i døren til psykiatrien med ordene: ”Desværre, du må tage din mor med hjem igen, vi har overbelægning.” Selv Majas bedste ven ved ikke, hvor svært det faktisk er…

USYNLIG handler om at være ung pårørende til en psykisk syg forælder. Om følelsen af at have en døgnåben alarmcentral placeret direkte i hjertet, maven og knoglerne. USYNLIG italesætter med nænsomhed og omsorg den ensomme og isolerende oplevelse, det er at være pårørende til en usynligt syg forælder. Sådan at flere begynder at forstå, og flere bliver bedre forstået.

USYNLIG er en del af hvid støjs undersøgelses- og udviklingsprojekter med fokus på mental sundhed blandt børn og unge, der bl.a. har resulteret i forestillingerne ”Spil Død” om angst blandt børn og unge og ”CUT//” om cutting særligt blandt unge piger.

Forestillingen er egnet fra 13 år.

GRATIS FAGLIGT EVENT

– om hvordan man arbejder med børn & unge, der er pårørende til psykisk syge familiemedlemmer

Onsdag den 3. april 2024 inviterer hvid støj til Fagligt Event for lærere, pædagoger, studerende og andre fagligheder med interesse i, hvordan man i sin professionelle praksis arbejder med pårørende børn og unge til psykisk syge. Vi ser først forestillingen USYNLIG, og herefter er der et dialogbaseret fagligt oplæg ved SIND Rådgivning.

Vi ved, at tematikken rummer mange dilemmaer og udfordringer. Derfor er det dialogbaserede oplæg skruet sammen med udgangspunkt i at give plads til det, der fylder for jer som fagpersoner.

Information
Onsdag den 3. april kl. 12:30, 2024
Sted: Teatret Zeppelin, Valdemarsgade 15
Tid: kl. 12:30-15:00 (Estimeret)
Som fagperson kan du deltage GRATIS i forestilling og oplæg.
For tilmelding skriv en mail til billet@zeppelin.dk
– oplys institution og funktion ved tilmelding

Læs mere om eventet her.

_____________________

FORESTILLINGENS SPILLETIDER

Tirsdag-fredag: 10:00 & 12:30
Lørdag: 13:00 & 15:30

Klik på KØB BILLET forneden for overblik over ledige spilletider.

Mustafas Kiosk

Kom med indenfor i Mustafas Kiosk til en fræk og flabet hyldest til mangfoldighed, fantasi, påhitsomhed og anarki.

Teater Fantast inviterer de 4 -10 årige og deres forældre med ind i kiosken og præsenterer digtene fra Jakob Martin Strids moderne børnebogsklassiker, som en ægte rodebutik af forskellige små historier fortalt med skuespil, dukker, sang og musik.

Forestillingen er baseret på børnebogen ‘Mustafas Kiosk’ af Jakob Martin Strid. Den havde premiere i  2012 og har turneret lige siden. Til dato har Mustafas Kiosk spillet for over 50.000 publikummer i hele Danmark, og under COVID-19 i april livestreamede Teater Fantast Mustafas Kiosk for mere end 30.000 publikummer online.

SPILLETIDER

Tirsdag-søndag: 10:00 & 12:30

Klik på KØB BILLET forneden for overblik over ledige spilletider.

Vitello

OBS! Grundet stor efterspørgsel efter billetter til denne forestilling har vi udvidet spilleperioden med to opførelser i efterårsferien tirsdag den 17. okt. kl. 13:00 & 15:30. Forestillingen spiller i øvrigt hver dag fra 30. okt.-3. nov. kl. 10:00 & 12:30. Billetter kan bestilles nu.

.

Kim Fupz Aakesons ”Vitello”-bøger er nogle af landets mest populære børnebøger. Bøgerne bruges flittigt i de første klasser i Folkeskolen – ligesom de er rigtig populære børnebøger på biblioteket og som højtlæsning hjemme.

I teaterforestillingen “Vitello” leder Vitello efter en far han kan vise frem til sine irriterende venner, tvillingerne Max og Hasse og møgungen William. I sin søgen får han både en klam kæreste, møder en tunghør pølsemand og Gud. Og er det i orden at have en papfar med en rød sportsvogn, når ens rigtige far er en superengel?

Man kan sige meget om Vitello, men kedeligt bliver det aldrig. Vitello er nemlig ikke ret god til at kede sig, så han skal nok finde på noget – enten sammen med de irriterende tvillinger Max og Hasse eller sammen med møgungen William eller også bare sammen med sig selv.

.

SPILLETIDER

17/10: (tirsdag i efterårsferien uge 42) kl. 13:00 & 15:30
30/10-3/11: Mandag-fredag kl. 10:00 & 12:30

Klik på KØB BILLET forneden for overblik over ledige spilletider.

Sallys far

I forestillingen møder vi Sally, hendes spøjse lillebror, Eddie, hendes ven, Svend, og ikke mindst Sallys sjove og skøre far, der ikke er som andre fædre.

Sallys far er sygt pinlig. F.eks. når han får den skøre idé, at han vil være youtuber, eller når han beslutter sig for, at han ikke gider at være voksen, så han og Sally må bytte roller. Han er også en vildt dårlig taber, og når han får mandeinfluenza, er det Sally, der må sørge for, at han får kiks og kakaomælk. Men kedelig – DET er Sallys far ikke!

Humoren rammer hele familien, der bliver masser at grine af og snakke om bagefter. For bag fars fis og ballade, er der selvfølgelig også alvor, som vækker eftertanke hos både store og små.

SPILLETIDER

Mandag-onsdag: 10:00 & 12:30
Fredag: 10:00 & 17:00

Klik på KØB BILLET forneden for overblik over ledige spilletider.

BILLEDER FRA FORESTILLINGEN

Glimmer På!

Med original musik, sang, dans, lyd og lys i en smuk scenografisk ramme tager det lille funky orkester publikum med på en forfriskende, boblende, finurlig og sjov musikalsk rejse hvor de sammen med publikum kaster glimmer på dagen.

Fællesskab, bevægelse og glæde!

Publikumsopbygningen er skiftet ud med et dansegulv, for her tager publikum aktivt del i sangenes individuelle fortællinger med krop, udtryk, fagter og følelser.

SPILLETIDER

Tirsdag-fredag: 9.45 & 11.30
Lørdag-søndag: 11.00 & 13.00

Klik på KØB BILLET forneden for overblik over ledige spilletider.

Freestyle Sensation

Freestyle Sensation er Freestyle Phanatix‘ nyeste forestilling. Den kommer efter successen med Beatbox Sensation. Med instruktion af Kim Bøytler og koreografi og musik af de medvirkende artister har de skabt en sublim kraftpræstation. Oplev de bedste artister indenfor deres felt. Og få en udtryksfuld indføring i hiphoppens udtryksformer – baseret på hiphoppens oprindelige og positive værdier.

Peace, Unity, Love & Having Fun er hiphoppens grundlæggende budskab. Dette motto står centralt, men tages et stort skridt videre i forestillingen gennem en interaktiv oplevelse, hvor breakdance, rap, beatboxing og streetdance smelter sammen med scenografi, projektion, lyd- og lysdesign.

Sidst Freestyle Phanatix gæstede Teatret Zeppelin endte det i skrigende jubelscener fra stolerækkerne; det siger meget om genrens evne til at medrive publikum på vildeste vis!

.

Freestyle Sensation som en del af undervisningen

UNDERVISNING handler OGSÅ om at åbne elevers øjne for verden omkring dem. At inspirere dem til at udforske nye horisonter. Derfor vil vi varmt anbefale lærere med elever mellem 6-15 år at ta’ ind og se den fantastiske danseforestilling “Freestyle Sensation”.

Forståelse for mangfoldighed: Hiphop-kulturen er kendt for sin inklusivitet og mangfoldighed. Forestillingen vil fremhæve vigtigheden af at omfavne forskelligheder og respektere hinandens baggrunde.

Fællesskab og samarbejde: Dans er en kunstform, der kræver teamwork og samarbejde. Ved at se professionelle dansere i aktion kan dine elever lære om vigtigheden af at arbejde sammen og støtte hinanden.

Kulturel berigelse: “Freestyle Sensation” giver dine elever en enestående mulighed for at opleve hiphop-kulturen på nært hold. De vil blive introduceret til dens historie, betydning og kunstneriske udtryk gennem en visuel oplevelse, de vil snakke om længe efter.

Så tag dine elever med ind i teatret og lad dem opleve den magi, der kun kan findes i live forestillinger!

SPILLETIDER

Tirsdag-lørdag 10:00 & 12:15

Klik på KØB BILLET forneden for overblik over ledige spilletider.

Ballonrejsen

Kan en voksen og et barn være venner? Kan et barn være mere fornuftigt end en voksen? … Faster Cool siger JA!

I ”Ballonrejsen” oplever vi relationen imellem drengen Philippe og hans usædvanlige Tante. Hun er ganske vist ikke særligt pædagogisk anlagt, men til gengæld er hun fuld af smittende eventyrlyst og så har hun en luftballon!

”Ballonrejsen” er endnu en poetisk, sanselig og musik-båren forestilling fra Faster Cool – animeret med dukker og spillet af Camille í Dali og Christian Adelhorst Rossil. Derudover tilbyder forestillingen et åbent kik ind i teatrets maskinrum i form af en fuldt synlig tekniker, som fører lamper og landskaber, laver røg og ramasjang – og ikke mindst – en passende portion modvind!

SPILLETIDER

Tirsdag-fredag: 9.45 & 11.45
Lørdag-søndag: 11.00 & 13.00

Klik på KØB BILLET forneden for overblik over ledige spilletider.

Tiny

Da Tiny blev født, vejede hun ikke mere end en liter mælk.

Når man er fattig, yngst og tilmed meget bette, er det let at blive set ned på.

Men selv en ”lille orm” kan udvikle vinger, og selv den mindste pige have mod som en gigant.

”Tiny” er et eventyr om venskab, pionerånd og ægte storhed sat i den tid, hvor mennesket for første gang fik luft under vingerne. Den sande historie om ballon-artist og faldskærms-pioner Tiny Broadwick .

En helt ny forestilling fortalt med humor, videoprojektion, vindmaskiner, animation og nyskrevet musik.

Spilletider

Søndag: 11.00 & 13.00
Mandag-torsdag: 10.00 & 12.15

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond.

 

Om teatret Frøken Fracasos Kompagni

Frøken Fracasos Kompagni er et landsdækkende turnerende teater.

I teatrets forestillinger er humoren og den gode historie i centrum.

Spillestilen har rødder i den franske klovne- og bouffon-tradition, hvor en direkte, kærlig og lydhør kontakt til publikum prioriteres.

Frøken Fracasos Kompagni står bl. a. bag anmelderroste forestillinger som ”Tamme tigre findes ikke” og ”Prinsesse Caraboo”.

TRAILER FOR TINY

 

 

Zenobia

ZENOBIA er en smuk, enkel og gribende historie om børn på flugt – om liv og død, og om hvad mennesker må udholde og ofre, når krigen raser.

Forestillingen bygger på den danske, prisbelønnede grafiske roman af samme navn, skabt af Morten Dürr og Lars Horneman, som handler om den syriske pige Aminas liv frem til den dag, hvor den båd på Middelhavet, hun befinder sig i, kæntrer.

Reumert-vindende instruktør
Forestillingen, som er instrueret af den i 2019 Reumert-vindende dramatiker Andreas Dawe (“Vort mismods vinter”), blander mange udtryksformer, og kombinerer et stærkt visuelt udtryk med markante elementer af lyd, nykomponeret musik, dans, bevægelse og tekst, og scenen er et grænseløst rum, hvor en skuespiller og en danser møder publikum i tæt kontakt, respekt og lydhørhed.

Flugten fra krigen
Zenobia var engang for mange år siden dronning i Syrien. Stolt, stærk og sej – og en kriger, der satte sig op imod overmagten, kejseren af Rom. Forestillingens hovedperson Amina mister sine forældre i borgerkrigen i deres hjemland Syrien, og en onkel tager sig derefter af hende og sender hende på flugt i håbet om, at ikke også hun skal blive krigens offer. På sin tur hen over Middelhavet, og inden det går galt, tænker Amina på Zenobia og på at være som hende: en, som kan klare alt.

Undervisningsmateriale
Kære lærer. CLIO har lavet skolemateriale til forestillingen. Heri kan du finde opgaver, inspiration m.m.
For danskfaget mellemtrin: https://portals.clio.me/dk/dansk/4-6/index.php?id=19125
For danskfaget udskoling:  https://portals.clio.me/dk/dansk/7-10/index.php?id=19646

Spilletider

Mandag-fredag: 10.00 & 12.15
Lørdag: 13.00 & 15.30

Klik på KØB BILLET for at se ledige spilletider.

Teater AKUT360’s KUNSTNERISKE MANIFEST

AKUT360 er sat i verden for at skabe debatskabende og samfundskommenterende teaterforestillinger, der tager fat i tidsrelevante og højaktuelle tematikker med både nationalt og i særdeleshed globalt udsyn. Målet er at producere forestillinger af højeste kvalitet. Og via disse at præsentere de helt påtrængende og nødvendige historier i et intimt format. Selve fortællingen og den tætte publikumskontakt har højeste prioritet. Til gengæld er der skruet ned for de ydre effekter. De medvirkende og publikum er sammen. Og afstanden mellem dem må ikke være større, end at muligheden for at røre hinanden vil opstå – helt bogstaveligt. (…)
(læs mere på teatrets hjemmeside)

 

 

Usynlig

OBS! SPILLEPERIODEN ER DESVÆRRE AFLYST, DA FORESTILLINGEN AF LOGISTISKE ÅRSAGER IKKE NÅR AT BLIVE FÆRDIG TIL DEN FASTSATTE DATO. I STEDET ARBEJDER VI PÅ AT FÅ FORESTILLINGEN PÅ REPERTOIRET I SÆSON 23/24. VI BEKLAGER ULEJLIGHEDEN!

—————————————————-

Maja lever i en verden af konstant frygt for, hvad der sker om et øjeblik. Fuld af skyld og skam over sin forælder der er ‘syg i hovedet’, forsøger hun med al magt at skjule det for omverdenen.

En omverden, der kigger den anden vej og spiller med på ‘alt er okay’. “Godt, din mor har dig”, siger hendes fortravlede lærer. Og da Maja står med sin meget syge mor, bliver de afvist i døren til psykiatrien med ordene: “Desværre, du må tage din mor med hjem igen, vi har overbelægning.” Selv Majas bedste ven ved ikke, hvor svært det faktisk er..

USYNLIG handler om at være ung pårørende til en psykisk syg forælder. Om følelsen af at have en døgnåben alarmcentral placeret direkte i hjertet, maven og knoglerne. USYNLIG italesætter  med nænsomhed og omsorg den ensomme og isolerende oplevelse, det er at være pårørende til en usynligt syg forælder. Sådan at flere begynder at forstå, og flere bliver bedre forstået. Forestillingen er egnet fra 13 år.

hvid støj har siden deres debutforestilling “CUT//” i 2009 skabt relevant scenekunst for børn, unge og babyer i hjertet af Aarhus. USYNLIG er en del af hvid støjs undersøgelses- og udviklingsprojekter med fokus på mental sundhed blandt børn og unge, der bl.a. har resulteret i forestillingerne “Spil Død” om angst blandt børn og unge og “CUT//” om cutting særligt blandt unge piger.

SPILLEPERIODEN ER AFLYST.
FIND EN ANDEN AF VORES GODE FORESTILLINGER HER:

https://tzeppelindk.wpengine.com/saeson/

At tælle

Billede fra forestillingen

AT TÆLLE handler om tal, mængde, logik, matematik, plus, minus, mindre end, større end… og meget, mere end det.

AT TÆLLE er en filosofisk og undrende forestilling, der sætter spørgsmålstegn ved, hvorfor vi overhovedet bruger tal, hvor tal stammer fra, hvor mange tal der fx egentlig er ‘inde i os mennesker’, og hvordan man kan bruge tal, nu, men også i fremtiden, hvor vi måske får besøg af slimede tal-aliens…

I et rigtigt eventyr ser vi Talmonstret, der kaster tal i hovedet på William og gør William tal-træt, indtil Tælle-Helle, Minus-Linus og Facit-Berit kommer William til undsætning.

I forestillingen møder vi ‘In mente’, som altid bliver gemt til senere og derfor ofte glemt. Det er ‘In mente’ træt af, så hun forvandler sig til Ninja, så hun kan ninja-springe ned fra de glemte og være med igen… Og vi møder Sherif-Chef-Bossen, som sørger for 5 ting: Lov, Orden & ‘No Bull Shit’. Han har en 6-løber, har skudt 7 kvægtyve, 8 bankrøvere og 29 kaniner, og anholdt 10.000 lommetyve! Men så dukker Mr. Bad-Ass-Banditten op…

AT TÆLLE er et legende, filosofisk og publikumsinddragende regnemaskineri på scenen, sammensat af kropslighed, ny dansk dramatik, små animationsfilm, samt nykomponeret sang og musik. Gennem en legende, musisk og kropslig forestilling vendes matematikkens grundprincipper med nysgerrighed og undren på hovedet.

Undervisningsmateriale

Der bliver i forbindelse med forestillingen udviklet gratis undervisningsmateriale, som vil blive tilgængeligt her på siden, når forestillingen er klar.

.

…………………………………………………

Gratis foredrag for lærere tirsdag den 21. marts efter forestillingen

.

To forskere gæster Teatret Zeppelin til et gratis oplæg for lærere om aktuel forskning inden for regnestrategier, matematikangst, fordomme og køn ved Pernille Bødtker Sunde og Maria Kirstine Østergaard.

.

Se forestillingen AT TÆLLE (for indskolingens 0.-3. klasse) og få nye faglige indsigter i det efterfølgende oplæg.

Det sker tirsdag den 21. marts kl. 12:15.

Dagens program: 
12:15 – forestillingen ‘At tælle’ begynder
13:00 – kort pause
13:15 – oplæg og spørgsmål
14:30 – tak for i dag

Mere info:
Det legende regnemaskineri på scenen, AT TÆLLE, er en hyldest til tal, der med nysgerrighed og undren vender matematikkens grundprincipper på hovedet – for ad nye, kropslige, legende og sanselige veje at give lyst til at forstå matematikkens forunderlige verden.

Med forestillingens legende og fysiske tilgang til matematikken i frisk erindring bygger oplægget bro videre til aktuel forskning med to temaer i fokus: 1. vigtigheden af regnestrategier som værktøj tidligt i livet, og 2. matematikangst som velbeskrevet og anerkendt fænomen, der kræver konkrete indsatser for den enkelte elev, men også et bredere opgør med fordomme om faget.

Om forskerne:
Pernille Bødtker Sunde vandt Ph.D.-cup med sin forskning i regnestrategiers betydning i en tidlig alder for at “knække koden” og på sigt mestre matematikfaget.

Maria Kirstine Østergaard er forfatter til bogen “Matematikangst – fordomme og køn”, der sætter fokus på matematikangst som fænomen, og hvordan den er relateret til eksisterende fordomme om faget.

Tilmelding:
Skriv til billet@zeppelin.dk for at melde dig til arrangementet.
Ved tilmelding er både forestilling og det efterfølgende oplæg gratis.
OBS. Der er et begrænset antal billetter.

.

…………………………………………………

Om ‘hvid støj’

Denne forestilling er skabt af hvid støj, som er baseret i Århus og producerer scenekunst for børn og unge der…
…afspejler og bibringer relevans
…tør udfordre sanser og intellekt
…skaber et intenst og dynamisk møde
…eksperimenterer og afprøver nye formsprog

SPILLEPERIODE ‘AT TÆLLE’ i København, Teatret Zeppelin – 20/3 – 25/3 2023


Mandag  d. 20/3 kl. 10.00
Mandag  d. 20/3 kl. 12.15
Tirsdag   d. 21/3 kl. 10.00
Tirsdag   d. 21/3 kl. 12.15
Onsdag   d . 22/3 kl. 10.00
Onsdag   d. 22/3 kl. 12:15
Torsdag  d. 23/3 kl. 10.00
Torsdag  d. 23/3 kl. 12.15
Fredag    d. 24/3 kl. 10.00
Fredag    d. 24/3 kl. 12.15
Lørdag    d. 25/3 kl. 11.00
Lørdag    d. 25/3 kl. 13.00

 

Bestil billetter: TEATERBILLETTER.DK

Romeo og Julie

OBS! FORESTILLINGEN ER DESVÆRRE AFLYST! ALLE, DER HAVDE BESTILT BILLET, ER BLEVET KONTAKTET VIA EMAIL

Romeo og Julie kommer til Teatret Zeppelin!

En strid mellem to familier har varet i årtier, og had er gået i arv. Men hvad vejer tungest – kærlighed eller tradition?

Med humor og snilde gøres den rørende fortælling om Romeo og Julie inderlig, levende og dynamisk. To, hvis kærlighed ikke vil bukke under for frygt, fordomme og magt. Fyldt med stemninger og problematikker både børn og voksne kan nikke genkendende til.

En betagende dukkeforestilling af det velrenommerede Teater Refleksion fra Aarhus, som er kendt for deres evne til at bringe en nærmest magisk zen-agtig ro over sit børnepublikum. Skal opleves!

Teateravisen skrev om Romeo & Julie:

“Teater Refleksions dukketeaterversion af ’Romeo og Julie’ gendigter ikke blot Shakespeares klassiker som et børnevenligt eventyr. …Den fortæller simpelthen hele den grusomme tragedie på en måde, som børnene forstår.”

Forestillingen er skabt af Teater Refleksion og spiller på Teatret Zeppelin i sæson 2022/23.

Ordløs, verdenskendt og international

OBS! Denne forestilling over en af verdenshistoriens allerstørste klassikere, som er kendt i hele verden, er fremført ordløst med indlevende dukkeføring. Den er derfor også oplagt for f.eks. børn, voksne, skoleklasser osv., som ikke taler dansk.
Romeo og Julie er et af William Shakespeares mest kendte værker. Han skrev det tidligt i sin karriere. Stykket var blandt Shakespeares mest populære i hans levetid, og sammen med Hamlet og Macbeth, er det et af hans oftest spillede stykker. De to hovedroller Romeo og Julie betragtes i dag som arketypiske unge elskende.

Spilletider

TIRSDAG  13. SEPTEMBER 2022   09:45  BILLETTER
TIRSDAG    13. SEPTEMBER 2022 12:00 BILLETTER
ONSDAG 14. SEPTEMBER 2022 09:45 BILLETTER
ONSDAG 14. SEPTEMBER 2022 12:00 BILLETTER
TORSDAG 15. SEPTEMBER 2022 09:45 BILLETTER
TORSDAG 15. SEPTEMBER 2022 12:00 BILLETTER
FREDAG 16. SEPTEMBER 2022 09:45 BILLETTER
FREDAG 16. SEPTEMBER 2022 12:00 BILLETTER
LØRDAG 17. SEPTEMBER 2022 11:00 BILLETTER
LØRDAG 17. SEPTEMBER 2022 13:00 BILLETTER
SØNDAG 18. SEPTEMBER 2022 11:00 BILLETTER
SØNDAG 18. SEPTEMBER 2022 13:00 BILLETTER