Zeppelin logo

ZøvnZaun

En interaktiv teaterforestilling om søvnmangel. Forestillingen tager udgangspunkt i søvnmangel som et symptom på det moderne samfund som kræver at vi er tilgængelige og produktive 24/7. Samtidig udforsker ZøvnZaun det at have kontrol og at give slip på kontrol i et ukontrollerbart kontrol-samfund. Med hjælp fra audiovisuelle og vibrerende elementer stiller forestillingen spørgsmål til samfundets kapitalisering af sundhed.

7. - 8. maj 2024

Forestillingens spilleperiode er rykket fra det oprindeligt annoncerede 23.-24. april 2024 til nu 7.-8. maj 2024 – og udvidet med to aftenvisninger.

Begrænset antal pladser – max. 14 personer pr. opførelse.
Kontakt os meget gerne telefonisk, hvis I er interesseret i billetter (tlf. 33 22 04 78, hverdage 9-15).

Om forestillingen

Tag med på en tankevækkende og fascinerende rejse gennem søvnløshedens moderne tendenser – en interaktiv og sanselig performance til voksne og unge fra 12 år og opefter.

ZøvnZaun er en invitation til at udforske søvnens historier, mysterier og udfordringer, der berører os alle. Oplev en forestilling, der sætter fokus på søvnens skrøbelighed og vigtigheden af vores ret til hvile. Med ZøvnZaun får du en unik mulighed for at reflektere over din egen søvn og hvor meget vi hver især er påvirkede af ydre krav og fristelser, til at holde os fra søvnens dyb. En tilstand, der trods alt udgør en betydelig del af vores liv.

ZøvnZaun behandler på sensorisk og humoristisk vis, den vestlige verdens besættelse og jagt på den gode søvn, som er truet af nogle af de selvsamme mekanismer som skaber besættelsen, nemlig kontrolsamfundet og ideen om det optimerede menneske.

I centrum for handlingen står søvneksperterne fra Sov NU, der præsenterer deres mantra “Sleep Less Stay Fresh” og påstår at have udviklet den perfekte søvnsimulator, som kan reducere søvnbehovet fra de anbefalede 8 timer til blot 40 minutter. Rejsen med gruppen Sov NU er en sanselig oplevelse, hvor publikum inviteres til at slippe kontrollen over tanker og krop for lettere at falde i søvn. Søvnsimulatoren er en planetarisk dome, hvor publikum liggende kan give sig hen til en visuel og sanselig oplevelse, som invitere dem til en rejse mellem vågen og drømmende tilstand.

Selvom gruppen påstår, at kunne kurere søvnløshed og sågår komprimere ens søvnbehov, så er det snarere en kommentar til kapitaliseringen af et samfundsskabt problem, som søvnløshed kan menes at være. I Norden står vi faktisk i spidsen, når det kommer til søvnproblemer. En tredjedel af voksne oplever ugentligt søvnproblemer, og 15% lider af søvnløshed. Disse tal er særligt bekymrende, når det kommer til den yngre generation, hvor 85% af unge i Norden sover for lidt.
Med en ironisk distance til gruppen Sov NU og deres såkaldte løsninger på samfundets søvnproblemer, ønsker vi at kaste lys over søvnens komplekse og sensible natur.

SPILLETIDER

Tirsdag 7. maj: 10:30, 17:00 & 19:00
Onsdag 8. maj: 10:30, 17:00 & 19:00

Klik på KØB BILLET forneden for overblik over ledige spilletider.
Husk: kontakt os gerne telefonisk, hvis I er interesseret i billetter.

PRAKTISK INFO

Forestillingen starter med en introduktion på 15 minutter, hvorefter publikum føres ind i en specialbygget dome, hvor de resterende 45 minutter vil foregå.

 

TRAILER

Traileren er på norsk og engelsk med danske undertekster, men når ZøvnZaun spiller på Teatret Zeppelin, foregår alt på dansk.

Aldersgruppe: Fra 12 år

Varighed: 60 min.

Gæstespil af CuntsCollective

Medvirkende: Fabrice Moinet, David Lejard-Ruffet, Tone Haldrup Lorenzen, Per Magnus Balaug, Linn Haldrup Lorenzen
Lyddesigner: Fabrice Moinet
Visuals udvikler: David Lejard-Ruffet
Iscenesættere: Per Magnus Balaug, Linn Haldrup Lorenzen
Dramaturgisk konsulenter: Tone Haldrup Lorenzen, Tone Haldrup Lorenzen
Producent: CuntsCollective
Co-producent: TBA group
Arrangør: CuntsCollective