Zeppelin logo

12. december 2020

Zenia Stampe indtræder i Teatret Zeppelins bestyrelse

Den hidtil ledige bestyrelsespost på Teatret Zeppelin besættes nu af folketingsmedlem og kulturforkæmper Zenia Stampe fra Radikale Venstre.

Her ses Zenia Stampe på Teatret Zeppelin, flankeret af administrativ leder Lasse Frank og Kunstnerisk leder Mie Brandt. Foto: Hannah Karina Mikkelsen

På Teatret Zeppelin glæder man sig over den seneste tilføjelse til teatrets bestyrelse. Zenia vil bidrage med politisk tæft og stort kendskab til de politiske maskinrum, fortæller Administrativ leder Lasse Frank og uddyber: ”Zenia Stampe har mere end nogen anden politiker under coronakrisen kæmpet en utrættelig kamp for kulturlivets betingelser og overlevelse. Hun har vist forbilledligt engagement, egenhændigt indsamlet data til Kulturministeriet og i det hele taget lagt et nødvendigt pres på regeringen for at tage kulturens vilkår alvorligt.”

En passioneret kulturpolitikers drøm

Hos Teatret Zeppelin vil Zenia komme om på den anden side af bordet og ned i maskinrummet, som hun formulerer det: ”Jeg elsker at arbejde for kulturen fra Christiansborg. Men at få lov til at sidde med i maskinrummet tilføjer en ekstra dimension. Det er nørdens drøm – livslang læring – og et skud ren energidrik for en passioneret kulturpolitiker”.

Zenia Stampe indtræder som erstatning for tidligere bestyrelsesmedlem Sille Lindeberg (cand.soc. og lærer ved Tove Ditlevsen Skole), som i sommer valgte at udtræde. Zenias indtræden sker på baggrund af en uopfordret og politisk uafhængig henvendelse fra Teatret Zeppelins ledelse.

Teatrets ledelse består af Kunstnerisk leder Mie Brandt og Administrativ leder Lasse Frank.

Teatret Zeppelins øvrige bestyrelse

Christina Krøll (forperson) – MPA, Co-Founder af Teaterbilletter.dk/Scenit, Skuespiller, Producent
Hannah Karina Mikkelsen (næstforperson) – Teaterleder af Teatret Masken, Skuespiller og fakir
Johanne Eggert Scenograf
Lene PovlsenLeder af Service Centre, Switchboard og Administration i Nordea

FAKTA
Zenia Stampe (cand.scient.pol.) er folketingsmedlem for Radikale Venstre, hvor hun virker som kulturordfører, landbrugsordfører, miljøordfører og naturordfører.

Teatret Zeppelin har eksisteret siden 1994 og er beliggende på Vesterbro i København. Teatret er kendt for sine store og anmelderroste opsætninger af kendte børnebogsklassikere og nyskrevne værker i en stil med vægt på tekniske effekter og filosofisk dybde. Den primære målgruppe er børn og unge i skolealderen og deres voksne. Udover teaterforestillinger laver Teatret Zeppelin drama-workshops og driver et familiekor og et kvindekor for alle interesserede uanset sangerfaring.

________________________________________________________________________

For yderligere info, kontakt:
adm. leder Lasse Frank – lasse@zeppelin.dk / tlf. 22 30 19 64