Zeppelin logo

HAUT – tæt på den kunstneriske proces


Få et indblik i kunstnerisk udviklingsarbejde, når kunstnere åbner deres arbejdsrum for publikum under HAUTs residensformat IN PROCESS.

.

HAUT gæster Teatret Zeppelin for at teste og afprøve scenekunstneriske eksperimenter.

Fredag den 21. maj kl. 17-19 er du inviteret til en åben worksharing af det kunstneriske udviklingsprojekt “W.O.M.B. (Worth Of My Body)”. Efter delingen af det sceniske materiale vil HAUTs kunstneriske leder, Naja Lee Jensen, facilitere en feedbacksamtale mellem kunstnerne og publikum.

Det er gratis og foregår i Teatret Zeppelins sal.

OBS! Tilmelding er nødvendig.

W.O.M.B. (WORTH OF MY BODY)

“W.O.M.B. (Worth Of My Body)” er en undersøgelse af moderskab, transformation og kropsbevidsthed gennem bevægelse.

Koreograf og danser Julienne Doko vil i løbet af en uges intensivt arbejde på Teatret Zeppelin udforske, hvordan værkets scenografi kan give genklang af Michael Kviums maleri “Natural Circle”, som har inspireret den kunstneriske undersøgelse. Derudover vil hun videreudvikle dette narrativ i samarbejde med danserne Naa Ayeley og Meire Santos.

Arbejdsugen hos Teatret Zeppelin kulminerer i en worksharing og feedbacksamtale, hvor HAUT inviterer dig helt tæt på værket, mens det stadig er i proces.

Læs mere om “W.O.M.B.” her: www.hautscene.dk/womb

Se FB-event her: https://www.facebook.com/events/476539613544783 

KREDITERINGSLISTE
Dansere: Julienne Doko, Naa Ayeley og Meire Santos
Koreograf: Julienne Doko
Musikredigering: Julienne Doko
Billedkunstner: Jules Fischer

BILLETBESTILLING
Vær opmærksom på, at der grundet coronarestriktioner er begrænsede pladser til visningen. Husk derfor at booke din plads ved at skrive en mail til billet@hautscene.dk med navn og ønsket antal billetter.

OM HAUT OG IN PROCESS
HAUT er et teater, der støtter udviklingsprojekter og eksperimenter. IN PROCESS er HAUTs residensformat for kunstnerisk udviklingsarbejde og fordybelse, der munder ud i et kollegialt møde mellem kunst, kunstnere og publikum, hvor dialog er i centrum.

Mindre end støv

Unik podwalk på Vesterbro og Frederiksberg. Lyt til børns egne fortællinger om livet under coronakrisen igennem en koreograferert lydvandring.

 

Gratis, men kræver tilmelding – klik på ‘KØB BILLET‘ herunder for at reservere plads.
NB! Husk at læse ‘praktisk info’ forneden, så du er beredt til oplevelsen.

”Den er så lille, at man ikke kan se den. Mindre end støv. Men den er farlig. Især for bedsteforældre. Det er derfor. Det er dem vi passer på.”

”Vi skal holde os væk, holde afstand og tage mundbind på. Det er en smitte-én og den kommer fra en flagermus eller en mand. Hvis man har den indeni sig så skal man testes med en pind i munden.
Hvis man er negativ er man ok. Hvis man er positiv så kan man dø. Jeg er bange for, at en fra min klasse får det og dør. Jeg glæder mig til vi kan lege med dem vi har lyst til.”

”Jeg tror den gør lige hvad den vil. Den tænker ikke så meget på andre. Den smitter bare når den har lyst. Eller gemmer sig. Også på dørhåndtag. Man skal ikke røre ved noget.”

”Det kan godt være den aldrig går væk. Det ved jeg ikke. Det er ikke så rart at tænke på.”

 

Mindre end støv er fortællingen om de yngste borgeres liv under coronakrisen, fortalt af børnenes selv i en koreograferet lydvandring gennem byrummet på Vesterbro og Frederiksberg.

Under coronakrisen har NextDoor Project inviteret børn og unge (6-15 år) til at indsende audiooptagelser, hvor de fortæller om livet under pandemien.
Nu samles fortællingerne i en koreograferet lydvandring for børn og deres voksne, som opføres i byrummet på Vesterbro/Frederiksberg.
Under vandringen gennem byen mødes publikum af oplyste vinduer, hvor børnenes fortællinger er iscenesat som bevægelige skulpturer og videoprojektioner mod nedrullede gardiner.

I samarbejde med Børns Vilkår udarbejdes et samtale-materiale til børn og deres voksne, hvor de med afsæt i oplevelsen kan tale om egne oplevelser af og tanker om coronatiden.

Mindre end støv skabes i samarbejde mellem billedkunstner & skulptør George Koutsouris, komponist og musiker Alexandra Hallén, koreograf og iscenesætter Ingrid Tranum Velásquez og børn mellem 6-15 år.

PRAKTISK INFO

Mødested: Lydvandringen både starter og slutter foran Teatret Zeppelin i Valdemarsgade 15, 1665 København V.
Husk: Medbring egen mobiltelefon samt egne høretelefoner. Lad din telefon op inden start.
Påklædning: Medbring passende tøj til vejret, da alt foregår udendørs. Regner det, så husk paraply eller hætte til at dække dine høretelefoner.
Velkomst: På startstedet/mødestedet bliver du mødt af en guide, som hjælper jer med hvordan I afvikler lyden på telefonen og som sætter jer i gang på turen.
Varighed: Fra start til slut varer det 1 time. Der er ikke indlagt pauser.
Aldersgrænse: For alle fra minimum 6 år.
Materiale: Der udleveres samtalemateriale udviklet i samarbejde med Børns Vilkår efter forestillingen.

OBS: Billetter er gratis, men skal reserveres på teaterbilletter.dk, da der er begrænsede pladser.

TIDER

FREDAG 21. MAJ 2021 21:00
LØRDAG 22. MAJ 2021 21:00
SØNDAG 23. MAJ 2021 21:00
FREDAG 28. MAJ 2021 21:00
LØRDAG 29. MAJ 2021 21:00

Se event på Facebook – klik her

MEDVIRKENDE/HOLDET BAG

Komponist: Alexandra Hallén
Koreograf og iscenesætter: Ingrid Tranum Velásquez
Skulptør: George Koutsouris
Fortællerstemmer: Børn og unge mellem 6-15 år.
Performere i videoprojektioner: Børn mellem 6-15 år, samt dansere fra NextDoor Project.
Inspirationstegnere til skulptør: Børn mellem 6-15 år.

__

Dette projekt er realiseret med økonomisk støtte fra:
Vesterbro Lokaludvalg
Frederiksberg Kommune
Augustinus Fonden
BUPL

 

 

Mustafas kiosk

“Ding dong.”

“Hvad skulle det være? Man kan købe næsten alt. Hvad med den sang om en kiosk?” 

“Ja tak.”

Teater Fantast inviterer de 4 -10 årige og deres forældre ind i kiosken og præsenterer digtene fra Jakob Martin Strids moderne børnebogsklassiker som en ægte rodebutik af forskellige små historier fortalt med musik, sang, dukker, skuespil og teatermagi.

Med nykomponeret musik af Mads Mouritz.

En familieteaterkoncert bestående af 17 små scener med 4 forskellige slags dukker, 8 forskellige instrumenter, 3 skyggespil, briller, parykker, falske tænder, kostumer samt en scenografi der forvandler sig til en gravko.

SPILLEPERIODE

Forestillingsrækken 10.-12. maj er oprettet som erstatning for den aflyste forestillingsrække 6.-11. marts.

Spilletiderne er:
Mandag 10. maj kl. 9:45 og 12:15
Tirsdag 11. maj kl. 9:45 og 12:15
Onsdag 12. maj kl. 9:45 og 12:15

Gør oprør, sagde hun, gør oprør

AFGANGSFORESTILLING 2021: Oplev et nyt kuld talentfulde skuespillere fra Skuespillerskolen Ophelias ‘afgang-21’ på Teatret Zeppelin under CPH Stage 2021.

English description below.

Alice Birchs Gør oprør, sagde hun, gør oprør igen er et ekspressivt drama om oprørets nødvendighed, opbyggelighed og destruktion og om behovet for at rasere det hele for at give plads til noget nyt. Gennem en intens række tableau-artede scener gennemlyses de kønsbetingede normer, der dikterer vores måder at udtrykke os på, og hvordan vi eksisterer i samfundet. Morsomt, rasende og kompromisløst åbner Birch op for den bundløse sorg, der ligger i at blive begrænset.
En moderne klassiker af en af Europas mest lovende unge dramatiker.

I forestillingen Gør oprør sagde hun, gør oprør igen raser dramatikeren Alice Birch i en række farverige vignetter over de kønsbetingede normer der dikterer menneskets eksistens og udtryksmåder. Mennesket har et fundamentalt behov for at tænke, bevæge sig, lege og overleve, men disse normer efterlader os med en klaustrofobisk fornemmelse af, hvor lidt plads der er tilbage til at udforske disse behov.

Sprog og skuespil er rasende underholdende, men åbner også op for en bundløs sorg ud fra, hvad der sker med kroppen og sindet, når du bliver tvunget til at være konstant på vagt for at overleve der, hvor dine grænser og hensigter bliver ignoreret og ikke bliver respekteret. Det handler om prisen af at befinde dig i et oprør, du ikke kan undgå, og om oprørets opbyggelighed og destruktion. Og – måske –  handler det om behovet for at rasere det hele, for så at give plads til noget nyt.

Alice Birchs (UK) prisvindende stykke Gør oprør sagde hun, gør oprør igen (2014) blev skrevet på kun tre dage af den da 27-årige dramatiker og er et moderne og vittigt raseri over kvindens begrænsede spillerum i samfundet. En nødvendig moderne klassiker og med Birchs skarpe evne til at eksperimentere med form og sprog, har dette stykke sat hende på kortet som en af vor tids fremmeste dramatiker.

Efter den store bølge af #MeToo, der startede i 2017 – og kulminerede i Danmark i 2020 – må denne tekst siges være end mere aktuel.

HOLDET BAG

SKUESPILLERE
Sofie Skov Nielsen
Henriette Knudsen
Helene Stauersbøl Eldov
Thomas Lykke
Anton Hjort Nielsen
Ebba Malena Debess Thomsen
Nadia Rantzau Hunderup

INSTRUKTØR
Petra Adlerberth-Wik

TEKNIKER
Peter Edward Rasmussen

 

SPILLETIDSPUNKTER

Onsdag d. 2/6 2021 – 19.30
Torsdag d. 3/6 2021 – 19.30
Fredag d. 4/6 2021 – 13.00
Fredag d. 4/6 2021 – 19:30
Lørdag d. 5/6 2021 – 19.30

Varighed: 1 time

 

Gæstespil af Skuespillerskolen Ophelia
www.ophelias.dk

Billetter bliver sat til salg af CPH Stage i samarbejde med Teaterbilletter.dk
Prisen er 55 kr. + 10 kr. i gebyr (i alt 65 kr. pr. billet). Køb her.

 

 

 

 

ENGLISH DESCRIPTION:

Alice Birch’s (UK) prize-winning play Revolt (2014) was written in 3 days by the then 27 year old playwright and is a modern and witty observation of the limited privileges women have in today’s society.
A necessary modern classic – and Birch’s astute capabilities to play around with form and language have put her on the map as one of today’s most prominent playwrights.
With the #MeToo movement that started in 2017 – and peaked in Denmark in 2020 – this play is of the utmost relevance.

In a series of vignettes the playwright rages over the gender-defined norms that possess the power to dictate our existence and expressions. The human race has a fundamental need to think, move, play and sustain itself but these societal norms leave us with a claustrophobic sensation that there is a very tiny, limited space set aside for us to live out and explore these fundamental needs.

The play’s dicourse is highly entertaining, but also allows the spectator to gaze into a human sorrow that is initiated by one being forced to constantly be in survival mode, as one’s personal boundaries and intentions are continuously disregarded and ignored in today’s society.
The play is about the price you pay when you are stuck in an unavoidable revolt and about this revolt’s construction and destruction and – perhaps – it is about the need for destruction of the current societal facilites, in order for eveything to be built anew.

Julestue på Zeppelin

OBS! JULESTUEN ER DESVÆRRE AFLYST I ÅR PGA. CORONA

Årets Julestue er desværre aflyst

Vi har efter lang tids overvejelser vurderet, at vi ikke kan gøre det corona-sikkert nok for jer alle, hvis vi skulle holde fast i vores traditionsrige julestue den første lørdag i december. Zeppelinsk Julestue er derfor desværre aflyst i år, men vi satser på at vende stærkt tilbage næste år!

 

 

Første lørdag i december åbner Teatret Zeppelin traditionen tro dørene til byens herligste julestue i vores charmerende teaterhus.

Vi pynter op på zeppelinsk manér og indretter et spændende juleværksted. Få tips til, hvordan man laver anderledes julepynt af bl.a. genbrugsmaterialer og ting fra naturen. Vi juler med musik, sang, godter og højtlæsning, indtil sneen falder og kanens bjælder lyder.

Julestuen lørdag 5. december begynder kl. 14.00 og slutter kl. 16.00. OBS! AFLYST!

NB! Vi passer på hinanden – gå trygt i teatret! For info om teatrets hensyn til coronavirus klik her.

Se billeder fra sidste års julestue på Teatret Zeppelin: 2019


Pris: 

50 kr. pr. person
Dog kun 20 kr. for alle, der har billet til dagens sidste visning af juleforestillingen Nisser til søs kl. 13:00.
Børn under 3 år gratis.
Betaling foregår i døren enten kontant eller med MobilePay (vi tager ikke Dankort).

Tilmelding nødvendig:
OBS! AFLYST

Skriv en mail til billet@zeppelin.dk med emnefeltet ‘Zeppelin julestue’ eller ring på 33220478.
Husk at angive, hvor mange personer I kommer.
Begrænset antal pladser, først-til-mølle.

 

Grænser

OBS! ARRANGEMENTET ER AFLYST GRUNDET CORONA-LOCKDOWN

Læs mere på www.zeppelin.dk/coronavirus

 

BestTellers gæster Teatret Zeppelin og skaber stemningsfyldte vinteraftner i fortællingens tegn. Kom og oplev fortællekunst på højt plan.

Historier ikke alle kan fortælle
BestTellers er Danmarks eneste scene udelukkende for professionel historiefortælling. Det er et fortællehus, som hele tiden nytænker og udvikler kunstformen. BestTellers præsenterer en række koncepter, der leger med alt fra improvisation over historier i komplet mørke til genreblandende ordeksperimenter.
I februar gæster BestTellers Teatret Zeppelin.

NB. VOKSEN-FORESTILLING
For alle fra 18 år.

Varighed: 90 min. uden pause

Medvirkende: Hans Laurens
Producent: BestTellers

www.besttellers.dk

SPILLETIDER
LØRDAG 20. FEBRUAR 2021 KL. 20:00
SØNDAG 21. FEBRUAR 2021 KL. 20:00
ONSDAG 24. FEBRUAR 2021 KL. 20:00
TORSDAG 25. FEBRUAR 2021 KL. 20:00
LØRDAG 27. FEBRUAR 2021 KL. 20:00
SØNDAG 28. FEBRUAR 2021 KL. 20:00

Zenobia

Vi glæder os til at genåbne Teatret Zeppelin med denne længe ventede forestilling baseret på den gribende graphic novel ZENOBIA!

NB. Forestillingerne den 3.-5. maj afvikles som lukkede skoleforestillinger uden adgang for øvrig offentlighed. Teatret åbner officielt for alle fra den 6. maj. Mere info om retningslinjer, coronapas og restriktioner følger, så snart myndighederne har udarbejdet informationsmateriale herom (forventet ca. 20. april).

__

ZENOBIA er en smuk, enkel og gribende historie om børn på flugt – om liv og død, og om hvad mennesker må udholde og ofre, når krigen raser.

Forestillingen bygger på den danske, prisbelønnede grafiske roman af samme navn, skabt af Morten Dürr og Lars Horneman, som handler om den syriske pige Aminas liv frem til den dag, hvor den båd på Middelhavet, hun befinder sig i, kæntrer.

Reumert-vindende instruktør
Forestillingen, som er instrueret af den i 2019 Reumert-vindende dramatiker Andreas Dawe (“Vort mismods vinter”), blander mange udtryksformer, og kombinerer et stærkt visuelt udtryk med markante elementer af lyd, nykomponeret musik, dans, bevægelse og tekst, og scenen er et grænseløst rum, hvor en skuespiller og en danser møder publikum i tæt kontakt, respekt og lydhørhed.

Flugten fra krigen
Zenobia var engang for mange år siden dronning i Syrien. Stolt, stærk og sej – og en kriger, der satte sig op imod overmagten, kejseren af Rom. Forestillingens hovedperson Amina mister sine forældre i borgerkrigen i deres hjemland Syrien, og en onkel tager sig derefter af hende og sender hende på flugt i håbet om, at ikke også hun skal blive krigens offer. På sin tur hen over Middelhavet, og inden det går galt, tænker Amina på Zenobia og på at være som hende: en, som kan klare alt.

Undervisningsmateriale
Kære lærer. CLIO har lavet skolemateriale til forestillingen. Heri kan du finde opgaver, inspiration m.m.
For danskfaget mellemtrin: https://portals.clio.me/dk/dansk/4-6/index.php?id=19125
For danskfaget udskoling:  https://portals.clio.me/dk/dansk/7-10/index.php?id=19646

PRAKTISKE OPLYSNINGER
Husk at alle fra og med 16 år skal fremvise gyldigt coronapas. Og alle fra og med 12 år skal bære mundbind, til man sidder på sin plads. Læs mere på www.zeppelin.dk/coronavirus

Vitello

OBS! FORESTILLINGEN ER AFLYST!

Corona-situationen spænder desværre ben for afviklingen af forestillingen.
Alle med billetter til forestillingen er blevet eller vil snarest blive kontaktet via mail.
Tusind tak for jeres forståelse!

—————————————————————–

Vigtigt! Mød 15-20 min. FØR forestillingens start (starttidspunkt er angivet på billetten).

Vitello hedder Vitello, fordi Mor har boet i Italien i to måneder, dengang hun var meget ung og vist også meget smuk. Men nu bor Mor i Danmark i et rækkehus ved siden af ringvejen, hvor der kører mange biler. I teaterforestillingen leder Vitello efter en far, han kan vise frem til sine irriterende venner, tvillingerne Max og Hasse og møgungen William. I sin søgen får han både en klam kæreste, møder en tunghør pølsemand og Gud. Og er det i orden at have en papfar med en rød sportsvogn, når ens rigtige far er en superengel?

Man kan sige meget om Vitello, men kedeligt bliver det aldrig. Vitello er nemlig ikke ret god til at kede sig, så han skal nok finde på noget – enten sammen med de irriterende tvillinger Max og Hasse eller sammen med møgungen William eller også bare sammen med sig selv.

En sjov musikforestilling for hele familien med iørefaldende sange og skøre replikker.
Kim Fupz Aakesons ”Vitello”-bøger er nogle af landets mest populære børnebøger. Der findes 14 bøger om krudtuglen Vitello. 8 af disse er med i teaterforestillingen.

At tælle

OBS! FORESTILLINGEN ER AFLYST!

Corona-situationen spænder desværre ben for afviklingen af forestillingen.
Alle med billetter til forestillingen er blevet eller vil snarest blive kontaktet via mail.
Tusind tak for jeres forståelse!

———————————————————————————–

 

I AT TÆLLE møder vi bl.a. Sherif-Chef-Bossen, som sørger for 5 ting: Lov, Orden & ’No Bull Shit’. Han har en 6-løber, har skudt 7 kvægtyve, 8 bankrøvere og 29 kaniner, og anholdt 10.000 lommetyve! Men så dukker Mr. Bad-Ass-Banditten op …

’At tælle’ er at nævne tallene i rækkefølge ét efter ét…; 1, 2, 3 … Det er også at have betydning/at gælde… Men det kan også være at medtælle… Og forestillingen sætter tal, mængde, logik, matematik, plus, minus, mindre end, større end… og meget, meget mere i sprælsk spil.

AT TÆLLE er et legende, filosofisk og publikumsinddragende regnemaskineri på scenen, sammensat af kropslighed, ny dansk dramatik, små animationsfilm, samt nykomponeret sang og musik.

Om ‘hvid støj’
hvid støj er baseret i Århus og producerer scenekunst for børn og unge der…
…afspejler og bibringer relevans
…tør udfordre sanser og intellekt
…skaber et intenst og dynamisk møde
…eksperimenterer og afprøver nye formsprog

Beatbox Sensation

OBS! FORESTILLINGEN ER AFLYST!

Corona-situationen spænder desværre ben for afviklingen af forestillingen. Beatbox Sensation rykkes til nye datoer i marts 2022.
Alle med billetter til forestillingen er blevet eller vil snarest blive kontaktet via mail.
Nedlukningen lægger endnu engang et massivt pres på vores sparsomme personaleressourcer og prøvede teater, hvilket kan give længere svar- og behandlingstider end normalt. Tusind tak for jeres forståelse!

———————————————————————————–

 

Beatboxere formår at anvende deres stemme til at forme musikinstrumenter på en fantasifuld måde og gøre det til noget helt særligt når de laver både cool, heftige og sjove lyde. I “Beatbox Sensation” møder publikum to beatboxere i en dialog som spejles/tolkes af dansere som visualiserer det musikerne “fortæller” hinanden. Danserne præsenterer musikken for publikum. De anvender musikken som en oplevelse og lader den være inspiration til bevægelser. Fællesskabet og at lave noget sammen vises på scenen som en modpol til sociale medier på internettet. Forestillingen er en manifestation af, at det at være dygtig til noget og kunne noget rigtig godt, er et bevis på at du er “noget” eller “nogen”, som er meget mere værd end de negative indtryk som holder dig tilbage eller nede. At udtrykke det du brænder for rækker for at være “cool”!.

Stikord/emneord: Breakdance, Streetdance, Beatbox

Verden er væltet - stream

Verden er væltet – streamet live fra teatersalen

LIVE-STREAMING

‘Verden er væltet’ skulle have spillet for publikummer i teatersalen den 23.-27. marts, men alle teatre i Danmark er lukket til foreløbigt 5. april. I stedet live-streames forestillingen fra et tomt Teatret Zeppelin ud til masserne hele fem gange den 24.-25. marts.
Gæster, som havde billet til den fysiske forestilling, er blevet kontaktet via mail bl.a. med tilbud om at konvertere teaterbilletterne til billetter til den live-streamede udgave af forestillingen.
Du kan få tilsendt link til live-stream ved at købe adgang (priser fra 40-135 kr.) – klik på ‘KØB BILLET’ forneden.

SPILLETIDER
ONSDAG 24. MARTS 2021 10:15
ONSDAG 24. MARTS 2021 13:00
TORSDAG 25. MARTS 2021 10:15
TORSDAG 25. MARTS 2021 13:00
TORSDAG 25. MARTS 2021 20:00

OM FORESTILLINGEN

Verden er væltet. Nej ikke endnu, men den er lige ved at tippe over.

En 15-årig dreng opholder sig, ligesom alle andre 15-årige, på sit værelse. Hér sætter en skoleopgave gang i tanker og fantasier over, hvem han selv er. Han står midt i sin alders virvar og forvirring, og mens han kastes rundt mellem følelser og forestillinger, bliver spørgsmål og forventninger til, hvem han er, og hvad der skal blive af hans fremtid, ved med at presse sig på. Stemmer fra omverdenen dukker uinviteret op i forvrængede zoom-samtaler, og selv sin egen stemme genkender han ikke længere.

Forestillingen er bl.a. baseret på interviews med aldersgruppen og udformes som en collage af følelser, temaer og skiftende stemninger. Under overskrifter som ensomhed, kærlighed, lyst, venskab og tvivl giver forestillingen stemme til nogle af de tanker og følelser, der rører sig i et ungt menneske på vej til at blive voksen i begyndelsen af det 21. århundrede.

Verden er væltet er en sårbar, humoristisk og fabulerende forestilling om at finde sig selv i de andres fortælling.

Spektakelven

OBS! FORESTILLINGEN ER AFLYST PGA. CORONA-LOCKDOWN! ALLE KUNDER ER BLEVET ELLER VIL SNAREST BLIVE KONTAKTET FOR VALGMULIGHEDER.

Alle billetkøbere vil blive kontaktet af gæstespillet bag denne forestilling eller af billetudbyderen Billetten A/S. Vi takker for jeres tålmodighed og for jeres forståelse i denne svære tid! 


 

 

Gøje Rostrup præsenterer Spektakelven: en danseforestilling for børn i alderen 3-8 år og deres voksne

Pressen skrev:

Anne Middelboe Christensen, teateravisen.dk, 30. april 2019:
“Noget af det mest forfriskende design, jeg længe har set på en dansk scene (…) Det er eventyrvæsner og drømmeskikkelser, der vækker børnenes nysgerrighed (…) de bliver nødt til bare at åbne sanserne og lege med på den basale teaterleg: at se på de optrædende – og straks bruge fantasien til at tolke løs.”

 

Ulla Strømberg, kulturkupeen.dk, 17. oktober 2018:
“Hvis teatermagi og teaterkommunikation skal koges ned til 30 minutter og være en introduktion til fremtidens oplevelsesmuligheder, må denne lille forestilling være ideel for alle børn.”

Romeo og Julie

OBS! FORESTILLINGEN ER AFLYST PGA. CORONA-LOCKDOWN! ALLE KUNDER ER BLEVET ELLER VIL SNAREST BLIVE KONTAKTET FOR VALGMULIGHEDER.

Alle billetkøbere vil blive kontaktet af Teater Refleksion, som står bag denne forestilling, eller af billetudbyderen Billetten A/S. Vi takker for jeres tålmodighed og for jeres forståelse i denne svære tid! 


 

En strid mellem to familier har varet i årtier, og had er gået i arv. Men hvad vejer tungest – kærlighed eller tradition?

Med humor og snilde gøres den rørende fortælling om Romeo og Julie inderlig, levende og dynamisk. To, hvis kærlighed ikke vil bukke under for frygt, fordomme og magt. Fyldt med stemninger og problematikker både børn og voksne kan nikke genkendende til.

Teateravisen skrev:
“Teater Refleksions dukketeaterversion af ’Romeo og Julie’ gendigter ikke blot Shakespeares klassiker som et børnevenligt eventyr. …Den fortæller simpelthen hele den grusomme tragedie på en måde, som børnene forstår.”

 

Mustafas Kiosk

OBS! FORESTILLINGEN ER AFLYST PGA. CORONA-LOCKDOWN! ALLE KUNDER ER BLEVET ELLER VIL SNAREST BLIVE KONTAKTET AF OS FOR VALGMULIGHEDER.

Der er oprettet en ny spilleperiode for Mustafas Kiosk på Teatret Zeppelin den 10.-12. maj 2021.
For spørgsmål, kontakt os på billet@zeppelin.dk eller tlf. 33220478 (hverdage kl. 10-14)

 


 

 

“Ding dong.”

“Hvad skulle det være? Man kan købe næsten alt. Hvad med den sang om en kiosk?” 

“Ja tak.”

Teater Fantast inviterer de 4 -10 årige og deres forældre ind i kiosken og præsenterer digtene fra Jakob Martin Strids moderne børnebogsklassiker som en ægte rodebutik af forskellige små historier fortalt med musik, sang, dukker, skuespil og teatermagi.

Med nykomponeret musik af Mads Mouritz.

En familieteaterkoncert bestående af 17 små scener med 4 forskellige slags dukker, 8 forskellige instrumenter, 3 skyggespil, briller, parykker, falske tænder, kostumer samt en scenografi der forvandler sig til en gravko.

Mælkebøttereglementet

NB. forestillingen er desværre aflyst grundet corona-nedlukningen af landets teatre.

Mere info: www.zeppelin.dk/coronavirus
NB! Alle kunder med billetter til nedlukkede opførelser er blevet eller vil blive kontaktet via mail. På forhånd tak for tålmodigheden!

OM FORESTILLINGEN
Fire piger med vidt forskellige baggrunde bor på børnehjemmet Himmelbjergpigehjem. Tiden er midt i 1950’erne. Fælles for pigerne er savnet efter ”et rigtigt hjem”.

En tragisk hændelse og en ny piges ankomst sætter skub i handlingen og gør pigernes længsel efter et hjem stærkere end nogensinde. Sammenholdet vokser i takt med, at de optrevler dystre hemmeligheder og begynder at forstå hidtil ukendte sammenhænge – de har hårdt brug for hinanden hvis deres spirende flugtplaner skal lykkes.

Mælkebøttereglementet er en fortælling om, hvordan det lykkes en flok børnehjemspiger at gå fra mismod og håbløshed til mod og håbefuldhed og fra umyndiggørelse til myndiggørelse. Det er en fortælling om, at ydre pres kan skabe splittelse og interne konflikter. Men det er også en fortælling om at finde sammen i et fælles projekt og i en fælles kamp mod uretfærdighed og undertrykkelse. Det er en fortælling om at turde håbe på et bedre liv, hvor et hjem er et sted, man selv skaber sammen med mennesker, som man har tillid til.

Det er til tider barske løjer, men altoverskyggende er pigernes mod og indbyrdes relationer, som alle børn kan genkende og se sig selv i. Håbet og gå-på-modet sejrer!

NB! Det er en god idé at forberede sig til teateroplevelsen sammen med de børn, man skal se forestillingen med. Vi opfordrer til, at man læser vores skrivelse ‘Forberedelse til at se Mælkebøttereglementet med børn’ – læs ved at klikke her.


TEMAER
Hvad er et hjem? / venskab / børnehjem / resiliens / mysterium / mobning / sammenhold / arv & miljø/ overlevelsesstrategier/ overgangen fra barn til voksen

Hvad betyder resiliens?

At man på trods af vanskelige odds har en tillid til livet og en ukuelig vilje til at forsøge at vende modstand til medgang. En ofte anvendt metafor for resiliens er en mælkebøtte. Selvom mælkebøtten er en lille ukrudtsplante, har den kraften til at skyde op gennem selv asfalt.

Undervisningsmateriale for skoler
Teatret Zeppelin er den oplagte klasseudflugt! Du kan nu downloade undervisningsmaterialet, der er udarbejdet efter gældende trin- og læringsmål i folkeskolen. Du finder materialet her

The Game

OBS! FORESTILLINGEN ER AFLYST!

Myndighederne har pr. 9/12-2020 beordret alle teatre i 38 kommuner – herunder Københavns Kommune – lukket.
Vi kontakter alle kunder snarest via mail. Nedlukningen lægger endnu engang et massivt pres på vores sparsomme personaleressourcer og prøvede teater, hvilket kan give længere svar- og behandlingstider end normalt. Tusind tak for jeres forståelse!

———————————————————————————–

“The Game” er en teatralsk koncert med masser af musik og dans på højeste niveau som smelter sammen og garanteret giver publikum en fantastisk og unik oplevelse!

Beatboxere kan lave både cool, heftige og sjove lyde, fordi de formår at bruge deres stemme til at forme instrumenter på en fantasifuld måde og gøre det til noget helt særligt! Indenfor beatboxen´s verden eksisterer begrebet ”fantasy battle” som er en sjov/venlig ”kamp” mellem beatboxere. I dansens verden kaldes det en ”friendly battle” hvor dansere ”kæmper” mod hinanden med et glimt i øjet. I ”The Game” kommer disse battles til udtryk på tværs af genrerne og publikum kommer til at opleve, hvordan artisterne på en eksperimenterende og inkluderende måde battler med og mod hinanden.

Med inspiration fra forskellige stilarter som akrobatik, parkour, martial arts, musik, dans, scenekunst og teater, og udført med en diversitet af kropsudtryk, garanteres en performance af en anden verden.

På cool, rå, æstetisk og legende vis vil Freestyle Phanatix føre sit publikum gennem et overraskende, energikompakt, musikalsk og underholdende show i international klasse.

Nisser til søs

OBS! FORESTILLINGEN ER AFLYST!

Myndighederne har pr. 9/12-2020 beordret alle teatre i 38 kommuner – herunder Københavns Kommune – lukket.
Vi kontakter alle kunder snarest via mail. Nedlukningen lægger endnu engang et massivt pres på vores sparsomme personaleressourcer og prøvede teater, hvilket kan give længere svar- og behandlingstider end normalt. Tusind tak for jeres forståelse!

———————————————————————————–

En skør og sjov juleforestilling med iørefaldende musik om at bruge sin fantasi  – hvor publikum synger med og får julen i deres hjerter.

Nis og Nisse Sisse skal fejre jul hos deres Tante Hanegal, men da de når frem er Tante Hanegal slet ikke hjemme. Hun har lagt en seddel om at hun er taget ud på de syv have for at finde de helt rigtige julekrydderier til alle julekagerne. Hun er taget ned hvor peberet gror og ved ikke hvornår hun kommer tilbage.

Nis og Nisse Sisse bliver rigtig kede af det, for hvordan skal de holde jul uden deres elskede Tante Hanegal? Men så får Nisse Sisse en ide: de sejler da bare efter hende. Nis kan ikke se hvordan det skal kunne lade sig gøre, for de har jo hverken båd eller sejl – og så kan han heller ikke svømme. Men hvis man bruger sin fantasi kan man nå langt, siger Nisse Sisse – og så bygger de to nisser en båd og sejler afsted.

Ude på havet møder de en ensom pirat og en skør blæksprutte, som udfordrer de to nisser, og glæden er stor, da de endelig ankommer til Juleøerne, hvor de håber, de kan finde Tante Hanegal…

Nisser til søs – gæstespil af Louise Schouw Teater.

Far til vejrs med Alfons Åberg

Alfons vil så gerne lege, men far har for travlt til at lege med. Så Alfons gør alt, hvad han kan, for at få far med i legen. Det bliver til en masse sjove oplevelser og eventyr på en flyvende fantasi! Det bliver både til helikopterture til junglen, spøgelsesjagt og ruminvasion. Men pludselig er fars sidste lakridspibe på mystisk vis væk…

Alfons Åberg er en ener i nordisk børnebogslitteratur, og nu kan I nyde hans selskab i en skøn teaterforestilling for de 2-9-årige baseret på de originale Alfons Åberg-historier.

Forestillingen er en co-produktion mellem svenske Comedy Art Theatre , som står for den kunstneriske del, og Teatret Zeppelin, som står for den administrative del, herunder turnékoordinering.
Læs mere på catbørneteater.dk

Se spilletider ved at trykke på knappen ‘køb billet’ forneden.
NB! Nu ekstra forestillinger lørdage og søndage pga. stor efterspørgsel.

Turné
Både før og efter at have spillet stationært på Teatret Zeppelin den 22. november-3. december 2020 tager forestillingen på turné. Den kan bookes i sæson 2020-21 og 2021-22 af skoler, biblioteker, institutioner og andre ved at kontakte Teatret Zeppelin på tlf. 33220478 eller billet@zeppelin.dk

 

Mio, min Mio

Var der nogen, der hørte radio den femtende oktober sidste år? Var der nogen, der hørte, at de efterlyste en dreng, som var forsvundet? Efterlysningen startede sådan her: ”Politiet efterlyser den 9-årige Bo Wilhelm Olsson, der har været forsvundet fra sit hjem siden i forgårs klokken 18…”


“Mio, min Mio” er historien om Bo, der forlader sine plejeforældre og rejser gennem dag og nat og finder sin rigtige far: Kongen i ”Landet i det Fjerne”. Her er Bo ikke længere Bo, men prins Mio, som får en vigtig mission – han skal redde landets børn fra den onde ridder Kato, som har forvandlet dem til forheksede fugle.

Oplev Astrid Lindgrens evigtgyldige fortælling om sorg, venskab, ensomhed og kærlighed i zeppelinsk nyopsætning. Ingen fortæller er vel så betydningsfuld som Lindgren med hendes dybe indlevelse og store respekt for barnets vilkår og livsproblematikker. Selv i “Landet i det Fjerne” findes der ondskab, som ikke kan undsiges – men den kan bekæmpes, hvis man har mod og en ven at følges med.

“Man skal ikke skræmme børn, så de bliver bange, men ligesom voksne har også børn brug for at blive rystet af kunst.”
– Astrid Lindgren, 1959

Se spilletider ved at klikke på KØB BILLET forneden.

Bag om forestillingen

Forestillingen er støttet af:
Den A.P. Møllerske Støttefond
William Demant Fonden
Grete og Sigurd Pedersens Fond
Knud Højgaards Fond
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond
Nordea Fonden
Københavns Scenekunstudvalg
BUPL’s Solidaritets- og Kulturpulje
Åben Skole – Københavns Kommune

TUSIND TAK!
Se alle sponsorer her

 

 

 

 

 

Undervisningsmateriale

Skolelærere har mulighed for at downloade gratis undervisningsmateriale med opgaver, inspiration og hjælp til undervisningsforløb i forbindelse med forestillingen Mio, min Mio. Klik her

Forsiden af undervisningsmaterialet er lavet af kunstneren Trine Lægdsmand. Det smukke billede var den officielle grafik for forestillingen, inden vi fik taget pressebilleder. Klik på billedet for at forstørre det.

 

Forestillingsprogram
Se en online version af det trykte program her.


Billeder fra forestillingen

Foto: Zuhal Kocan