Zeppelin logo
← tilbage

Bryd!

Vi er omgivet af normer. De fleste tilpasser vi os. Nogen bryder vi af og til. Andre bryder vi aldrig. Normer spiller en grundlæggende rolle for diskriminering og magtstrukturer. På workshoppen BRYD! sætter vi fokus på børn og unges forestillinger om, hvad de anser for normalt/unormalt.

Hvis vi selv omfattes af normen, tror vi ofte at der ikke findes grænser for hvad et menneske må være, føle og udtrykke – eftersom vi aldrig selv har brudt med en norm, og mærket konsekvenserne.

Vi forventes at finde det normalt, at piger er pigede og drenge drengede og tiltrækning opstår mellem drenge og piger. At bryde med normer om kønsroller og –identitet skaber angst hos mange, ikke for homoseksualitet alene, men i særdeleshed for utydelige kønsgrænser. Uden en klar grænse går det ikke at kategorisere – og vores kultur betragter kønnet som den altafgørende kategori (”blev det en dreng eller en pige?”).

På workshoppen BRYD! undersøger vi, hvordan vores hverdag er præget af disse kategorier – hvordan vi er tilbøjlige til at se verden gennem en bestemt linse. Vi vil igennem samtaler, gruppeøvelser og dramapædagogiske øvelser udfordre og udfolde normen og sætte den i spil ‘på gulvet’.

BRYD! er en dialogskabende og tankevækkende workshop om normer i almindelighed og heteronormativitet i særdeleshed. Med dramapædagogiske øvelser og samtaler udfordrer BRYD! normen og skærper elevernes evne til at analysere, reflektere over og agere i forhold til fordomme og diskrimination. BRYD! sætter fællesskab, ligestilling og demokrati på skoleskemaet!

BRYD!-workshoppen er målrettet udskolingens elever, varer 2 timer og foregår i klasselokalet.

MÅLGRUPPE: 7. – 10. klasse samt ungdomsuddannelserne.

FAG: Samfundsfag, Seksualundervisning, Historie, Klassens trivsel, mfl.

KONTAKT OG BOOKING

Kunstnerisk leder
Mie Brandt
mie@zeppelin.dk

 

Videoer fra BRYD!-workshops