Zeppelin logo

19. august 2016

Teatret Zeppelin er en vigtig spiller i det danske teatermiljø, der giver de store scener kamp til stregen

 

Teatret Zeppelin er nomineret til prisen Bedste Børneteater 2018 af Børn i Byen.

Her er vores argumenter for, hvorfor du skal stemme på os:

Teatret Zeppelin er stedet, hvor børn fra 7 år og deres familie kan opleve forestillinger i fuld størrelse – dvs. med store virkemidler, smæk på effekterne, relativt mange medvirkende og med stor scenografi. I forestillingerne tales der op til børnene, ikke ned; her har temaerne dybde og giver anledning til videre samtale og refleksioner over det at være menneske, i særdeleshed om udviklingen i overgangsfaserne fra barn til voksen.

 

I starten af 2018 havde vi verdenspremiere på Drengen der fik en hunds hjerte, som er bygget på den prisvindende forfatter Louis Jensens roman af samme navn. En poetisk forestilling, der med kærlig nænsomhed fik sat temaet ‘skilsmissebarn’ på dagsordenen i mange skoler og hjem. Forestillingen fik stor ros i pressen og blev set af over 7000 på otte uger. I efteråret 2018 spiller vi Astrid Lindgrens mesterlige klassiker Ronja RøverdatterFortællingen kan stadig henføre nostalgiske voksne og skabe nye fans blandt de unge, som oplever Ronjas betagende vildskab for første gang. Det er den frihedsfølelse, livsvilje og de stærke følelser, vi oplever i forestillingen, som stadig kan inspirere os alle her 37 år efter romanens udgivelse.

Aktiviteter der samler
Udover forestillinger har Teatret Zeppelin et dramaworkshop-program med bl.a. BRYD! – en dramaworkshop om køn og normer målrettet 6.-10. klasser og den nye Børn har ret – en workshop om børns rettigheder.
Den 11. sep. 2018 opstarter vi Familiekor på Vesterbro – en unik mulighed for at synge sammen børn og voksne imellem. Mie Brandt, Kunstnerisk leder på Teatret Zeppelin, fortæller: “”Ligesom med vores teaterforestillinger er målet at give børn og voksne en oplevelse, de kan være fælles om. I teatret er man tilskuer, i koret er man udøvende. Det er en aktivitet, der bringer barn og voksen tættere sammen, hvor de ser nye sider af hinanden og lærer hinanden bedre at kende. Jeg husker selv, hvordan jeg som barn elskede, når vi skulle ud og lave noget sammen i familien, især noget kreativt.”

Teatret Zeppelin fortsætter med at udforske og udfordre grænser for det betydningsfulde børne- og familieteater. I vores charmerende teaterbygning får alle – høj som lav – dybden med.