Zeppelin logo

MereZep

ET PUBLIKUMSUDVIKLINGS-PROJEKT OM TEATEROPLEVELSEN FOR BØRN OG UNGE

Hvordan forlænger og udvider vi børn og unges teateroplevelse? Det og mange andre gode spørgsmål tog Teatret Zeppelin fat på i publikumsudviklingsprojektet MereZep. Projektet blev lavet i forbindelse med forestillingen Mio, min Mio.

MereZep – et publikumsudviklingsprojekt om teateroplevelsen for børn og unge blev afviklet i sæson 21/22 på Teatret Zeppelin. Vi kom frem til en masse ny og vigtig viden om børn, unge og deres møder med teatret! Dette kan læses i rapporten, eller man kan læse om de allervigtigste resultater i mini-rapporten.

Kreativ konkurrence

Som en del af MereZep kunne skoleklasser deltage i en kreativ konkurrence i forbindelse med Mio, min Mio. Se eksempler på de flotte bidrag her!

Planche fra 4.V på Strandvejsskolen

Videoer – bag om scenen på Mio, min Mio!

Som en del af MereZep producerede Teatret Zeppelin en række videoer. Videoerne tager publikum med bag scenen på Mio, min Mio og giver guides til sjove DIY-projekter.

Baggrund for projektet

The plays young people write, act and watch are blueprints of the world they will have to live in”
– Edward Bond, dramatiker og teoretiker

Flere studier viser, at teater er en af de medier, der gør allerstørst indtryk på børn – også mere end fjernsyn og iPad. Fordybelsen og fysisk at være i samme rum med andre mennesker er en helt speciel oplevelse, som har potentiale til at påvirke børn og unge i lang tid. Teater kan hjælpe dem med at udvikle deres empati, koncentration og fantasi. Teatret kan også hjælpe børn og unge med at navigere i en kompleks verden ved at give dem kompetencer til at reflektere over tunge emner, indgå i dialoger og skabe deres egne meninger. Med MereZep – Et publikumsudviklings-projekt om teateroplevelsen for børn og unge vil vi forlænge teateroplevelsen for børn og unge ved at fokusere på tankerne, aktiviteterne og refleksionerne uden om forestillingen.

Illustration af hvordan Teatret Zeppelin bruger publikumsudvikling i projektet MereZep
MereZep skal afprøve tre forskellige tilgange, der kan hjælpe børn og unge med at reflektere, indgå i dialoger og skabe meninger omkring forestillingernes temaer.

MereZep – Et publikumsudviklings-projekt om teateroplevelsen for børn og unge er støttet af Augustinus Fonden.