Zeppelin logo

15. august 2022

Coronavirus

Corona – situationen nu og teatrets tiltag

Info fra teatret vedr. coronavirus

Forebyg smitte med corona - sikkert teaterbesøg for alle

Der er ingen coronarestriktioner i samfundet

CORONARESTRIKTIONER OPHØRTE DEN 1. FEBRUAR 2022

Tirsdag den 1. februar 2022 ophørte coronarestriktionerne i Danmark. I dag kategoriseres Covid-19 ikke længere som samfundskritisk en sygdom.

Det betyder:

  • Der er intet krav om coronapas
  • Der er intet krav om mundbind/visir
  • Arealkrav er fjernet
  • Deltagerbegrænsninger på arrangementer er ophørt (vi vil dog fortsat være begrænset af det af brandmyndighederne fastsatte loft for antal gæster, som er max. 170)

Fortsat fokus på hygiejne og tryghed
På Teatret Zeppelin fortsætter vi med at have håndsprit tilgængelig flere steder på teatret, vi er fortsat ekstra påpasselige med rengøring af kontaktflader, og vi tilbyder overfladesprit og engangspapirhåndklæder på toiletterne.

Vi er naturligvis fortsat parate til at rette os efter eventuelle ændringer og tiltag fra myndighederne.

Mundbind og coronapas er ikke længere påkrævet. Det er fortsat sikkert at gå i teatret!

Det er i hele Danmark fra den 1. februar 2022 valgfrit, om du vil bære mundbind/visir. Nogen vil fortsat føle sig tryggest ved at bære mundbind. Det respekterer vi naturligvis 100 %. Vi minder i den forbindelse om, at teater ikke er og aldrig har været et højrisikoområde, da gæsterne har et minimum af fysisk kontakt med hinanden, sidder ned og vender i samme retning mod scenen.

Bedre forhold for besøgende skoler

Coronapandemien lærte os, at det fungerer godt med flere vente- og garderobezoner på teatret. Det vil vi derfor fortsætte med. Altså kan vi fortsætte med at holde forskellige klasser bedre adskilt, selvom det ikke længere er påkrævet.

Aflysninger og ændringer grundet corona

Alle kunder berørt af aflysninger som følge af corona har modtaget en mail, som oplister forbrugerrettigheder og muligheder. Har du spørgsmål i den forbindelse, kontakt os venligst på billet@zeppelin.dk

.

Sikkert teaterbesøg for alle

“Man føler sig desuden helt tryg og godt tilpas i teatret – selv i en corona-tid, fordi der tages hensyn til alle på en venlig og ubesværet måde”.
– Michael Søby, anmelder fra CphCulture, skrevet om Teatret Zeppelin (okt. 2020)

Vi er parate til hurtigt at rette ind efter eventuelle myndighedskrav og -anbefalinger, der måtte blive indført. Vi fortsætter desuden med at have et øget fokus på rengøring og afspritning. Vi opfordrer vores gæster til at passe på hinanden og give plads til hinanden, fordi det er medvirkende til, at alle kan føle sig trygge.

Lav smitterisiko

Teatret Zeppelin er et stort teater med plads til op til 170 gæster ad gangen. Vi har flere garderober og flere etager, hvor ventende publikummer kan opholde sig. Altså har vi plads at opholde sig på. Sundhedsmyndighederne havde dog allerede inden restriktionernes ophævelse kategoriseret teater som lavrisiko ift. coronasmitte.

Ekstra hygiejne- og sikkerhedsforanstaltninger

Vi har opstillet håndspritstandere på teatret, og på toiletterne har vi desinfektionsmiddel på hvert toilet og engangspapirhåndklæder i dispensere. Vi har skærpet rengøring med afspritning af håndtag, kontaktflader og toiletter dagligt. Vi udlufter i salen mellem forestillinger og på publikumsarealer, når gæsterne har forladt disse.

Håndtering af skolepublikum

Forestillinger på hverdage i formiddagstimerne er primært besøgt af skoler og institutioner. På disse dage fordeler vi grupper/klasser i ventezoner på en af teatrets tre etager. I hver ventezone er der en garderobe. Personalet i huset hjælper fra start til slut med at give tydelig info og at overholde systemerne.

NB! Det skal understreges, at myndighederne fastslår, at når kulturinstitutioner ikke er tvangslukkede, er det fortsat tilladt for skoler at besøge museer og teatre. Sådanne besøg er i øvrigt at betegne som faglige arrangementer.

Vi følger myndighedernes udmeldinger, og vi opfordrer til, at man ikke selvstændigt overfortolker eller strammer det, der nationalt er vedtaget. Hvis man lokalt afviger fra det landsdækkende og af regeringen fastsatte, er der fare for, at der opstår forvirring og utryghed omkring, hvad der nu er gældende – læs mere om det her.

Tak for jeres tålmodighed og opbakning under pandemien

Alle med billetter til aflyste forestillinger er blevet kontaktet via mail. Det har været en tidskrævende og kompleks affære med flere parter involveret (gæstespil, billetudbyder m.fl.), så vi takker for den tålmodighed, I udviste under pandemien. Coronakrisen var en økonomisk og potentiel fatal mavepuster af rang for teatret, så en særlig tak skal lyde til de af jer, der har bakket os op igennem krisen.

Teater – en nærværende, men lidt mere sårbar kunstform

Teater skabes af levende skuespillere på en scene – rigtige mennesker, der er live, her & nu, med nærvær og kontakt til publikum – men derfor også en mere sårbar kunstform end film i en biograf eller udstillede malerier på et museum. Skulle en skuespiller risikere at blive syg, har vi ikke uden videre mulighed for at udskifte vedkommende. At dublere en skuespiller er en meget omfattende proces. Det håber vi på jeres forståelse for i denne svære overgang fra pandemi til normaltilstand.

Følg myndighedernes anbefalinger vedr. corona

Vi henviser i øvrigt til Sundhedsstyrelsens side ‘Spørgsmål og svar om coronavirus’.
Vi anbefaler også DR’s artikel ‘Sådan taler du med dit barn om Corona’
Husk at har du symptomer på coronasmitte, skal du ikke tage i teatret.

________________

Se også www.zeppelin.dk/omtanke