Zeppelin logo

VÆK

23. november 2016, 19:00

I monologen Væk møder vi en ung mand på krykker, der besværet kommer ind i salen slæbende på sin tuba. Han sætter sig på en stol og skvulper over af historier fra sin barndom og drømme om sit voksne liv, og vi flyder med ham ud i den ene tankeverden efter den anden, langt væk fra stolesædet. Med tubaen til at puste fantasien derudad og krykkerne til ankre ham, skifter forestillingen mellem håb og fortvivlelse, fortid og fremtid. Væk bliver en monolog om at se på livet bag sig og betragte nye horisonter foran, og om at samle mod til at kaste sig ud på ukendt hav.

 

Denne lille vidtrækkende forestilling sætter skuespilleren i centrum og fra sin stol får ord og fortælleglæde lov til at fylde scenen, når Jens Kepny Kristensens forunderlige tekster fletter sig ind og ud mellem hinanden og publikum i Hans Rønnes enkle iscenesættelse. Forestillingens ligefremme form gør publikum til vigtige medspillere og tilhører i det tomme rum, når karakteren blotter sine idéer og forsøger at huske, hvor han kom fra og skal hen, kun med sin instrumentkasse og krykkestokke at støtte sig til. Gennem både humor og eftertanke henvender monologen sig bredt til unge og ældre teatergængere og bliver et fængende møde mellem publikum og skuespiller.

 

Jens Kepny Kristensen har skrevet tekst og i tæt samarbejde med instruktøren udviklet forestillingen i forbindelse med hans afgang 2015 fra Skuespilleruddannelsen (DDSKS), Aarhus. Monologen blev som afgangsforestilling vist fire aftener på Ambassaden i Aarhus, to gange på Edison i København og senest opført i januar til et særarrangement og nytårskur på Aarhus Teater. Nu forsøges den spillet enkle aftener på mindre åbne scener. Jens Kepny Kristensen modtog i forbindelse med sin uddannelsesafslutning Aarhus Teaters Sponsor Talentpris 2015 med henblik på at udvikle sit skrivende talent. Den erfarne skuespiller og instruktør Hans Rønne har vejledt og iscenesat forestillingen og er tidligere modtager af flere teaterpriser og legater som kunstnerisk leder af ”Teatret”.

Vil havet forbarme sig over hans udtørrede liv og åbne sig i en lydløs hvirvelstrøm? Vil han blive opslugt af køligt vand, der pirrer og prikker mod hans hud og flår alt det løstsiddende tøj, han skjuler sig bag, af? Vil bølgerne tage ham under overfladen med benene først, suge ham mod bunden og ud over oceanets afgrunde? Vil alt det han har siddende på sig, klistrende til sin krop blive skyllet af ham…

 

Varighed: 1 time

Pris: 50 kr.

Teatrets Kafé åbner kl. 18.

Billetter: skriv en mail med navn og ønskede antal billetter til vaek2016@gmail.com 

Billetterne betales på dagen enten kontant eller via MobilePay (vi tager desværre ikke Dankort)