Zeppelin logo

Lærerevent: Matematik – angst og regnestrategier

21. marts 2023, 12:15

Gratis foredrag for lærere tirsdag den 21. marts i forlængelse af forestillingen ‘At tælle’ (0.-3. klasse)

.

To forskere gæster Teatret Zeppelin til et gratis oplæg for lærere om aktuel forskning inden for regnestrategier, matematikangst, fordomme og køn. Forskerne er Pernille Bødtker Sunde og Maria Kirstine Østergaard.

.

Se forestillingen AT TÆLLE (for indskolingens 0.-3. klasse) af det århusianske teater hvid støj sceneproduktion – og få nye faglige indsigter i det efterfølgende oplæg.

Tid: tirsdag den 21. marts kl. 12:15
Sted: Teatret Zeppelin, Vesterbro, Valdemarsgadde 15, 1665 København V
OBS. rig mulighed for offentlig transport til teatret – se her

Dagens program

12:15 – forestillingen ‘At tælle’ begynder
13:00 – kort pause
13:15 – oplæg og spørgsmål
14:30 – tak for i dag

Mere info om arrangementet

Det legende regnemaskineri på scenen, teaterforestillingen AT TÆLLE, er en hyldest til tal, der med nysgerrighed og undren vender matematikkens grundprincipper på hovedet – for ad nye, kropslige, legende og sanselige veje at give lyst til at forstå matematikkens forunderlige verden.

Med forestillingens legende og fysiske tilgang til matematikken i frisk erindring bygger oplægget bro videre til aktuel forskning med to temaer i fokus: 1. vigtigheden af regnestrategier som værktøj tidligt i livet, og 2. matematikangst som velbeskrevet og anerkendt fænomen, der kræver konkrete indsatser for den enkelte elev, men også et bredere opgør med fordomme om faget.

Om forskerne

Pernille Bødtker Sunde, post.doc. ved VIA University College, vandt Ph.D.-cup med sin forskning i regnestrategiers betydning i en tidlig alder for at “knække koden” og på sigt mestre matematikfaget.

Maria Kirstine Østergaard, adjunkt ved Professionshøjskolen Absalon, er forfatter til bogen Matematikangst – fordomme og køn, der sætter fokus på matematikangst som fænomen, og hvordan den er relateret til eksisterende fordomme om faget.

Tilmelding

Skriv til billet@zeppelin.dk for at melde dig til arrangementet.
Ved tilmelding er både forestilling og det efterfølgende oplæg gratis.
OBS. Der er et begrænset antal billetter.

………………………………

Om forestillingen ‘AT TÆLLE’

AT TÆLLE handler om tal, mængde, logik, matematik, plus, minus, mindre end, større end… og meget, mere end det.

AT TÆLLE er en filosofisk og undrende forestilling, der sætter spørgsmålstegn ved, hvorfor vi overhovedet bruger tal, hvor tal stammer fra, hvor mange tal der fx egentlig er ‘inde i os mennesker’, og hvordan man kan bruge tal, nu, men også i fremtiden, hvor vi måske får besøg af slimede tal-aliens… (læs mere her)

Undervisningsmateriale

Der bliver i forbindelse med forestillingen udviklet gratis undervisningsmateriale, som vil blive tilgængeligt på Teatret Zeppelins hjemmeside her, når det er klar.