Zeppelin logo

Pressemeddelelse: Copenhagen Puppet Festival 2015

Copenhagen Puppet Festival offentliggør de sidste forestillinger og åbner for billetsalget

 

Fra den 14. – 17. maj byder Copenhagen Puppet Festival atter på dukketeater – der er strengt forbudt for børn. Kristi Himmelfartsdag indtager dukkerne Vesterbro under fælles kampråb: “Puppets in Politics”, hvor der er politik og holdninger i spil. Festivalen har fokus på en lang række politiske emner som stofmisbrug, hjemløshed, overvågning og grænsekonflikter.

 

Dansk deltagelse

Festivalen annoncerer nu også en række danske forestillinger: “Say Cheese”, hvor Teater Graense-loes tager den moderne selviscenesættelse under kærlig behandling med flade kulisser af pap, projektioner og en alt for stor skuespillerinde på en alt for lille scene. Edward Lloyd Pierce og Huset Teater genfortæller i “IMPOSSIBLE” myten om Orfeus og Eurydike, som en poetisk live film uden ord. Og i Sofie Krog Teaters skæve og stærkt underholdende “Diva”fortælles historien om en smuk diva, hendes kærlighedssyge butler, en gal videnskabsmand og hans utilregnelige laboratorieassistent, og den skæbnefulde aften, der kunne vise sig, at blive deres sidste. “Diva” er en moderne klassiker, som har høstet bred international anerkendelse. “Sort, humoristisk og meget underholdende.” The New Yorker.

 

“De danske forestillinger knytter sig ikke til årets festivaltema ”Puppets in Politics”, men er ikke desto mindre vigtige for os at havde med i programmet,” udtaler kunstnerisk leder Barnaby Stig Swann Pedersen. “Copenhagen Puppet Festival er en dansk festival, som i mange år har arbejdet med at udvikle dansk dukketeater for voksne, og derfor vil vi også i år rette Spotlight på nogle af de enestående dukketeaterkompagnier, Danmark rummer.”

 

Teatret Zeppelin og Husets Teater lægger scene til de danske forestillinger, som desuden byder på “Beatrice”. En steampunk foretælling af Tidsrum, som handler om lægen Franz, der forelsker sig i et luftskib på verdensudstillingen i Berlin, og en bogtrykkers datter, der samtidig forelsker sig i en prægtig dampmaskine. Beatrice udspiller sig i et surrealistisk og tragikomisk univers og handler om den altopslugende kærlighed og dens pris, når maskiner og mennesker kan elske, hade og dø – og formere sig på bizarre, organiske måder.

 

“Beatrice” er instrueret af den anerkendte engelske dukkefører og instruktør Stephen Tiplady, som siden midtfirserne har spillet en central rolle i udviklingen og den opblomstring som dukketeater har oplevet de seneste år. Han er manden bag en række moderne britiske klassikere som “Jabbarwocky”, “The Mouse Queen”, ”Pinochio”, “DUST” m.fl., og har høstet priser som Time Out’s Live Award.  “Wonderful work that celebrates the possibilities of theatre.” The Guardian.

 

Tidsrum er et helt nyt kompagni på den danske scene, men består af de to garvede danske dukkeførere Ida Marie Tjalve (freelancer samt leder af Bormholms Dukketeater Festival) og Karina Nielsen (Teater AstaBasta).

 

Spillesteder for de danske forestillinger:

Teatret Zeppelin, Valdemarsgade 15, 1665 København V

Husets Teater, Halmtorvet 9, 1700 København V

 

Billetsalg: https://place2book.com/da/5470/list/EM1733

Web:
www.puppetfestival.dk
www.facebook.com/Copenhagen.Puppet.Festival/

OM Copenhagen Puppet Festival 2015

Årets festival er som altid strengt forbudt for børn. Der er lagt et program med forestillinger, som alle har en holdning til lokale problemstillinger, der samtidig er universelle: Hjemløshed, kultursammenstød, overvågning og stofmisbrug. Det er forestillinger af høj international kvalitet, uden tvivl vil begejstre det danske publikum og danne udgangspunkt for efterfølgende debatter som led i festivalens Off-Stage program, diskussioner i baren, på gaden og på vejen hjem.
Copenhagen Puppet Festival fokuserer udelukkende på dukketeater for voksne. Festivalens formål er at skabe synlighed om voksent dukketeater og vise alle de muligheder, dukketeater rummer.

 

Copenhagen Puppet Festival er en frivilligt drevet forening uden fast driftsstøtte.