Zeppelin logo

Inspiration

Her finder du inspiration til det kreative arbejde med Mio, min Mio. De forskellige idéer har overskrifter efter de fag, som det er mest oplagt at udføre dem i.

BILLEDKUNST


Dioramaer

Dioramaer af skotøjsæske og køkkenrulle

Et diorama er en fremstilling af en scene, der giver et indblik ind i en “verden”. Den er god til at udtrykke temaer og kan også bruges mere konkret til at afbillede vigtige scener fra forestillingen. De kan laves med små karton- eller papkasser (for eksempel skotøjsæsker), trækasser, emballage, skrin eller endda toilet- og køkkenruller.


Tegninger/plakater

Tegning/plakat af Trine Lægdsmand
af Trine Lægdsmand

Det er altid oplagt at lave en tegning! Og hvis man er flere om at lave den, kan den måske også blive en hel plakat. Tegninger kan bruges til at udtrykke alt og kan både være konkrete og abstrakte.


Collager

Collage lavet over karakteren Millimani

En collage er god at lave både individuelt og kollektivt.

Sådan laver du en collage:

– Find en masse gamle blade og magasiner og klip de ting ud, som vækker genklang i jer i forhold til det tema, stemning eller person, som I har valgt at tage udgangspunkt i.
– Find et stykke papir og begynd at klistre ting op på det
– Langsomt bliver der skabt billeder, der både kan være konkrete og abstrakte.


Billedserier

Billedserie over temaet “Eventyr”

En billedserie kan tage udgangspunkt i et tema fx “Venskab” eller “Magi”. I grupper skal eleverne så ud i byen eller naturen og tage billeder, der repræsenterer dette tema. Udvælg de bedste at sætte sammen til en billedserie.

DANSK

Digte

Haiku-digt om temaet “Hjem”

Et digt er et godt og bredt værktøj, som både kan bruges abstrakt og mere konkret til at sige noget om forestillingens temaer eller personer. Prøv for eksempel et Haiku-digt!

Et haikudigt er en japansk lyrikform, der består af 17 stavelser.
Digtet er på tre linjer med henholdsvis 5, 7 og 5 stavelser i hver linje.
Digtet skal foregå i nutid og gerne indeholde noget natur


Historier

Det er altid godt at skabe en historie om et emne! Film jer selv med denne dramaøvelse i historiefortælling eller skriv en historie sammen eller lad hver elev skrive en kort historie.


Blomsterbøger

Blomsterbog med karaktererne i Mio, min Mio

En blomsterbog er god til at udtrykke noget om temaer og personer og meget andet!

Sådan laver du en blomsterbog:

– Fold papiret, så du får en kvadrat. Klip den overskydende strimmel af.
Hvis du vil have en tofarvet bog, kan du klistre to stykker farvede papir samen.
– Marker midten, og fold alle enderne ind mod midten.
– Dekorer din bog.Skabsfold

Skabsfold over temaet “Hjem”

Et skabsfold er nemt at lave, og man kan bruge den til at sige noget om temaer, personer og meget mere!


Frysbilleder

En god dramaøvelse! Den er bedst til temaer, men kan faktisk bruges til stort set hvad som helst – kun fantasien sætter grænser! Overvej også at finde en setting til jeres tableauer og gå ud og lav dem i fx en park eller en skov.


Kropsbilleder

En dramaøvelse som minder lidt om frys-billeder, men hvor eleverne i frys-billeder danner et tableau, skal de her ved hjælp af deres kroppe danne et objekt.

HÅNDVÆRK OG DESIGN

Kostumedesign

Tegninger af Nonnos og Væverskens kostumer

Når en forestilling skal laves, kommer scenografen og kostumieren med mange bud på, hvordan kostumerne skal se ud. Ovenstående er af scenograf Aleksandra Laura Lewon. Prøv selv at designe jeres egne kostumer! I kan designe nye kostumer til personerne eller designe kostumer ud fra et tema – hvordan ser et “Venskabs”-kostume eller et “Magi”-kostume mon ud?

NATUR/TEKNOLOGI

Landart

Landart af Alfio Bonanno og Mie Brandt

Landart er, når man bruger ting i naturen til at skabe kunst. Det kan både være store og små projekter. Rigtig godt til gruppearbejde! Bliv enige om et tema eller en stemning og skab et lille kunstværk omkring det med ting, I finder i naturen.

Alle bidrag skal dokumenteres med enten billeder eller video og sendes til billet@zeppelin.dk