Zeppelin logo

Frostbrødre: En ny forestilling bliver til

1. oktober 2016 har Teatret Zeppelin premiere på en helt nyskrevet forestilling, som lige nu er under udvikling. Forestillingen hedder Frostbrødre og er inspireret af nordisk mytologi og Danmarks fortid.

Reservér/køb billetter til forestillingen

Manuskriptet til Frostbrødre udvikles af Kunstnerisk leder Mie Brandt og Instruktør Lene Skytt. Forestillingen tager udgangspunkt i nordboernes historie. Det er et nyskrevet sagndrama, hvori publikum møder menneskene af fortidens Danmark i den dramatiske brydningstid mellem hedendom og kristendom.


Forestillingsprogram frisk fra trykken

Mens skuespillerne, instruktøren og designerne okser med at blive helt klar i teatersalen, arbejdes der også på højtryk med at få præsenteret Frostbrødre uden for salen. Her dagen før forpremieren blev programmerne leveret fra trykkeriet. Du kan se en online version af det lige her.

Frisk fra trykken: programmer

Frisk fra trykken: programmer

 

Dagbog Frostbrødre d. 9. september

Og så var vi halvvejs! Den 9/9 er halvdelen af den 6-ugers prøveperiode gået, og det fejres traditionen tro med en midtvejsfest til frokost, hvor man på blot tre kvarter når både en fireretters menu (pindemadder), quiz (lynrunde) og dans (hurtigstep) …! Her er nogle billeder fra midtvejsdagene.

 

Dagbog Frostbrødre d. 23. august

Idag har vi været på udflugt til Sagnlandet i Lejre for at finde inspiration og få gode råd og tips til bl.a. buehåndtering, madlavning (vi malede vores eget mel og bagte kiks på bål), sejlads i en udhulet poppeltræstamme, indretning af hus og hule o.m.a. Skønt at gå rundt i det smukke landskab i dufte af tjære, bål og naturen efter en regnvåd nat – roen indfandt sig hurtigt og vi masser af ideer til forestillingen.

DSC_0061 DSC_0065 DSC_0072 DSC_0094 DSC_0103 DSC_0120 DSC_0132 DSC_0138 DSC_0158 DSC_0172 DSC_0197

Dagbog Frostbrødre d. 19. august

Mandag d. 15/8 startede vi prøver på Frostbrødre. Hele holdet mødtes til morgenmad og efterfølgende kunne skuespillerne og instruktør gå i salen og få første fornemmelse af rummet. Scenografien mangler stadig finpudsning, men det tager produktionsleder Peter og co. sig af, når skuespillernes prøvedag er omme.
Herunder kan du se nogle af teknikerpraktikant Andreas Bjerre Siegrists billeder af de første prøvedage.

——

Dagbog Frostbrødre d.24. juni

Processen er i fuld gang… Sommerferien står for døren men der er liiiige et par opgaver inden vi kan holde en pause.

Vi har nu besluttet os for scenografiens konkrete udtryk; Ask Yggdrasil, verdens centrum ifølge de gamle nordboere, bliver også vores rumlige omdrejningspunkt. Et enormt træ med enorme rødder fylder snart teatersalen. Omkring træet, og under dets rødder, og i dets grene, vil forestillingen udspille sig.

Model til Frostbrødre

Træet og rummet gemmer på en masse overraskelser, som under forestillingen bliver synlige lidt efter lidt – og når publikum mindst venter det…

De første streger på gulvet er sat…

Scenograf Laura Rasmussen har hele rummet, som det ender med at se ud, inden i sit hoved. Det kræver en del fantasi og abstraktionsevne – ret fantastisk.

20160623_144051

Farver, tekstur, former og udtryk til inspiration…

Manuskriptet er nu under sin 5. gennemskrivning. De store linjer er fastlagt, karakterene ‘lever’ og har deres projekter, både de indre og de ydre. Det er ægte mennesker fra Midgård med menneskelige følelser og raltioner. Det er så spændende at dykke ind i det mytologiske univers med alle dets muligheder for magiske dimensioner.

Naturens ansigter...

Naturens ansigter…

Skitse til dukke

Skitse til dukke af dukkermager Rolf Søborg Hansen

God sommerferie derude i virkeligheden. Vi vender stærkt tilbage. Kærlig hilsen Mie

———————————————————————

Generelt om tilblivelsen

Den store viking Harald Blåtand kristnede danerne, som der står på Jellingestenene. Men det har ikke foregået helt uden konflikt. Kristendommen varslede nye tider, dog får man sjældent folk til at skifte tro med et trylleslag. Nogle kæmpede en brav kamp for deres mægtige guder Thor, Odin og alle de andre.

Under udviklingen af en forestilling bliver der tænkt meget over, hvad der virker på scenen, og hvordan man skaber den gode historie. Senere skal man tænke grundigt over, hvordan det hele skal se ud. En scenograf udtænker kulisserne, en lysdesigner udtænker lyssætningen, en lyddesigner udtænker hvilke lyde, der skaber den rette stemning osv.

På PR-siden skal man tænke over, hvordan forestillingen skal præsenteres for andre: hvad skal vi sige om den, og hvilke forventninger vil vi gerne give kommende publikummer? Det første udkast af plakaten er klar, og du kan se den herunder. Hvilke tanker får du, når du ser billedet?

Vi glæder os til at vise jer forestillingen til efteråret, og indtil da kan du følge med i tilblivelsen her på siden.

Frostbroedre_PR-grafik_farvet-titel_version1

———————————————————————