Zeppelin logo

Zenobia

En smuk og gribende historie om børn i krigens skygge.

29. april 2020 - 6. maj 2020

NB! FLYTTET PGA. CORONAVIRUS

Zenobia er rykket til den 3.-9. maj 2021. Alle billetkøbere får besked med valgmuligheder tilsendt via e-mail.

Info om coronavirus og aflysninger. Læs mere her!

————————————————————-

ZENOBIA er en smuk, enkel og gribende historie om børn på flugt – om liv og død, og om hvad mennesker må udholde og ofre, når krigen raser.

Forestillingen bygger på den danske, prisbelønnede grafiske roman af samme navn, skabt af Morten Dürr og Lars Horneman, som handler om den syriske pige Aminas liv frem til den dag, hvor den båd på Middelhavet, hun befinder sig i, kæntrer.

Reumert-vindende instruktør
Forestillingen, som er instrueret af den i 2019 Reumert-vindende dramatiker Andreas Dawe (“Vort mismods vinter”), blander mange udtryksformer, og kombinerer et stærkt visuelt udtryk med markante elementer af lyd, nykomponeret musik, dans, bevægelse og tekst, og scenen er et grænseløst rum, hvor en skuespiller og en danser møder publikum i tæt kontakt, respekt og lydhørhed.

Flugten fra krigen
Zenobia var engang for mange år siden dronning i Syrien. Stolt, stærk og sej – og en kriger, der satte sig op imod overmagten, kejseren af Rom. Forestillingens hovedperson Amina mister sine forældre i borgerkrigen i deres hjemland Syrien, og en onkel tager sig derefter af hende og sender hende på flugt i håbet om, at ikke også hun skal blive krigens offer. På sin tur hen over Middelhavet, og inden det går galt, tænker Amina på Zenobia og på at være som hende: en, som kan klare alt.

Aldersgruppe: Fra 8 år

Varighed: 60 min.

Gæstespil af AKUT360

Instruktør Andreas Dawe

Dramatisering Andreas Dawe

Scenografi Julie Forchhammer

Komponist og lyddesign Claus Carlsen

Lysdesign Mikkel Jensen

Medvirkende Fie Dam Mygind, Bo Carlsson