Zeppelin logo

Usynlig

En ungdomsforestilling om, hvordan det er at være ung pårørende til en psykisk syg, enlig forælder. Om skam og uendelig ensomhed – om den ursuppe af kaos og følelser pårørende unge lever i og med.

11. - 15. april 2023

OBS! SPILLEPERIODEN ER DESVÆRRE AFLYST, DA FORESTILLINGEN AF LOGISTISKE ÅRSAGER IKKE NÅR AT BLIVE FÆRDIG TIL DEN FASTSATTE DATO. I STEDET ARBEJDER VI PÅ AT FÅ FORESTILLINGEN PÅ REPERTOIRET I SÆSON 23/24. VI BEKLAGER ULEJLIGHEDEN!

—————————————————-

Maja lever i en verden af konstant frygt for, hvad der sker om et øjeblik. Fuld af skyld og skam over sin forælder der er ‘syg i hovedet’, forsøger hun med al magt at skjule det for omverdenen.

En omverden, der kigger den anden vej og spiller med på ‘alt er okay’. “Godt, din mor har dig”, siger hendes fortravlede lærer. Og da Maja står med sin meget syge mor, bliver de afvist i døren til psykiatrien med ordene: “Desværre, du må tage din mor med hjem igen, vi har overbelægning.” Selv Majas bedste ven ved ikke, hvor svært det faktisk er..

USYNLIG handler om at være ung pårørende til en psykisk syg forælder. Om følelsen af at have en døgnåben alarmcentral placeret direkte i hjertet, maven og knoglerne. USYNLIG italesætter  med nænsomhed og omsorg den ensomme og isolerende oplevelse, det er at være pårørende til en usynligt syg forælder. Sådan at flere begynder at forstå, og flere bliver bedre forstået. Forestillingen er egnet fra 13 år.

hvid støj har siden deres debutforestilling “CUT//” i 2009 skabt relevant scenekunst for børn, unge og babyer i hjertet af Aarhus. USYNLIG er en del af hvid støjs undersøgelses- og udviklingsprojekter med fokus på mental sundhed blandt børn og unge, der bl.a. har resulteret i forestillingerne “Spil Død” om angst blandt børn og unge og “CUT//” om cutting særligt blandt unge piger.

SPILLEPERIODEN ER AFLYST.
FIND EN ANDEN AF VORES GODE FORESTILLINGER HER:

https://tzeppelindk.wpengine.com/saeson/

Aldersgruppe: Fra 13 år

Varighed: 60 min.

Gæstespil af hvid støj sceneproduktion

Medvirkende: Luise Skov, Nana Schwartzlose
Idé: Charlotte Ladefoged
Instruktør: Charlotte Ladefoged
Scenograf: Morten Ladefoged
Lysdesigner: Morten Ladefoged
Kostumedesigner: Marianne Meyer
Dramatiker, forfatter: Simone Isabel Nørgaard & Charlotte Ladefoged
Komponist Nana Schwartzlose