Zeppelin logo

Snedronningen

En eventyrlig udviklingsrejse frit efter H.C. Andersens eventyr

9. oktober 2011 - 29. november 2011

Højt mod nord, i en by fjernt fra al anden civilisation på kanten af den iskolde ødemark, ligger et hotel. Her bor hjertevennerne Kay og Gerda, og alt er trygt og godt lige indtil den pludselige ankomst af et magisk spejl, som ingen ved, hvor kommer fra. Spejlet viser sig at være en port ind til en anden verden – Snedronningens iskolde univers, hvor alle ens inderste drømme og ønsker går i opfyldelse, men for en pris…
Snart bliver det tydeligt, at der er noget på færde! Hotellets gæster opfører sig højest mærkværdigt, og da Kay også begynder at opføre sig underligt, og til sidst forsvinder helt, går det op for Gerda, at alt ikke er som det bør, og hun beslutter sig for at få sin ven tilbage, koste hvad det vil! Med et mod, som kun et barn kan besidde, rejser Gerda ind i spejlets verden, hvor hun udsættes for den ene prøvelse efter den anden. Snedronningens verden ligner Gerdas verden, men det hele er alligevel lidt ved siden af, og nu handler det for Gerda om at finde hoved og hale i det hele! Dem, der før var hendes venner, er hun ikke længere tryg ved. Den eneste hun kender her, er sig selv, eller gør hun?

Oplev Snedronningen i original Zeppelinsk fortolkning, fuld af eventyrmystik, stærke visuelle oplevelser og et stort og broget persongalleri helt i H.C. Andersens ånd. Denne moderne opsætning af en enestående klassiker er en stor fortælling om venskab og kærlighed og om personlig forandring, som indtager en særstatus i blandt HCA værker.

Holdet bag 
Kunstnerisk leder og skuespiller Mie Brandt har dramatiseret H.C. Andersens store novelle med dramatiker Jokum Rohde som konsulent. Instruktør Mikkel Flyvholm, der stod bag opsætningen af Klimatopia på Zeppelin, iscenesætter Snedronningen. Kay og Gerda spilles af Sandra Yi Sencindiver og Morten Aaskov Hemmingsen. På scenen vil man også kunne opleve skuespillerne Torben Vadstrup og Mie Brandt, samt to elever fra skuespillerskolen Ophelia Hanne Bruun Jensen og Rebecca Rønde Kiilerich.

Johanne Eggert er tilbage 
Scenografen Johanne Eggert, der ved 2010´s Reumert-uddeling modtog en talent pris, er tilbage på Zeppelin. Sidste år stod hun bag den originale og elegante scenografi til Brødrene Løvehjerte, der talte både til publikums æstetiske sans og deres kreativitet og forestillingsevne. I år er hun så tilbage med endnu en fantastisk scenografi, der sætter rammen om en fortælling, der finder sted i det kolde nord, på et hotel det mest øde sted, man kan forestille sig.

Aldersgruppe: Fra 7 år

ANMELDELSER

“… Johanne Eggerts scenebillede i al sin enkelhed er skræmmende godt.”
Henrik Lyding

“Stykket kredser om en flot fortælling om venskab, krydret med en sand fornøjelse af visuelle og audiotive effekter; sneen fyer, vinden blæser, ekkoet runger og scenen drejer.
Scenografisk er det en sand fornøjelse; hvad enten man er barn eller voksen.”

“Drop biografen og ta’ i teatret!”
Kulturkongen

 

Gode netsteder

Om H.C.Andersens liv og forfatterskab

H.C.Andersen og Astrid Lindgren

Det kgl. biblioteks H.C. Andersen-tema “Digterens teaterdrømme”

Teatret Zeppelin skole- og familieforestilling

Manuskript Mie Brandt
Dramaturg Jokum Rohde
Instruktion Mikkel Flyvholm
Scenograf Johanne Eggert
Medvirkende Sandra Yi Sencindiver, Morten Aaskov Hemmingsen, Mie Brandt, Torben Vadstrup, Hanne Bruun Jensen*, Rebecca Rønde Kiilerich*
*elever fra Skuespillerskolen Ophelia
Lysdesign Martin Danielsen
Lyddesign Jonas Jørgensen
Kostumier Camilla Lind
Dukker Poul Arne Kring
Hårdesign Christina Klinke
Produktionsleder Jakob Hjuler
Afvikler Martin Danielsen