Zeppelin logo

Ronja Røverdatter

Astrid Lindgrens mesterlige fortælling om et venskab, der flytter bjerge

6. september 2015 - 6. november 2015

Dybt inde i de vilde skove ligger Mattisbjerget. Her holder den temperamentsfulde røverhøvding Mattis til sammen med sin røverfamilie. En voldsom uvejrsnat under et sønderrivende lynnedslag fødes hans datter Ronja. Mattis er ellevild og taber straks sit hjerte til hende. Men til Mattis’ store fortrydelse har den rivaliserende røverbande samme nat taget bo på den modsatte side af Helvedesgabet – i det nu kløvede Mattisbjerg.

Det bliver startskuddet på Ronja Røverdatters frie opvækst og hendes forrygende opdagelse af de barske fjelde og mystiske skove, gennem hårrejsende møder med overnaturlige skovvæsener og ind i et dybt venskab med fjendesønnen Birk. Sammen trodser Ronja og Birk deres forældre – og de går deres egne veje for at finde deres lykke.

Denne opsætning er en sand nyklassiker i Zeppelinske klæder – tro mod Astrid Lindgrens originale historie. Som altid gør vi brug af overraskende og fantasifulde sceniske effekter. Skoven og bjerget er det medrivende omdrejningspunkt og giver følelsen af selv at være til stede i naturen med alle dens voldsomme og dramatiske urkræfter.

Der vil være spjættende gys, sprudlende glæde, hjertevarm latter og befriende lettelse. Alt sammen set og oplevet gennem Ronja!

VIGTIG INFORMATION OM STARTTIDSPUNKT
Kære gæst. Forestillingen starter på det tidspunkt, der er angivet på billetten. Kom i god tid (minimum 15 minutter før). Når forestillingen starter, lukker dørene ind til salen, og det vil af hensyn til skuespillernes arbejdsmiljø og øvrige gæsters oplevelse samt sikkerhed ikke være muligt at komme ind. Vær opmærksom på, at det kan være svært at finde en parkeringsplads i København (området omkring teatret er ingen undtagelse), så kør hjemmefra i god tid.

Aldersgruppe: Fra 7 år

Varighed: 75 min

“Zeppelin har gjort det til et speciale at tage sit publikum med ind i store historier – historier som er større end man ville tro, at et lille teater kan magte. Men gang på gang udnytter teatret sine begrænsede ressourcer opfindsomt og til det yderste, så resultatet altid synes større, end det egentlig er.”
Teateravisen.dk 

***** “Børn i byen giver “Ronja Røverdatter” 5 ud af 5 stjerner. Kan stærkt anbefales for både skoleklasser og familier”. 
Børn-i-byen.dk

Teatret Zeppelin Skole - og familieforestilling

Dramatisering Annina Enckell

Forlag Nordiska Aps

Oversættelse Mie Brandt

Bearbejdelse Lene Skytt & Mie Brandt

Medvirkende Sara Line Møller Olsen, Jesper Hyldegaard, Mie Brandt, Torben Vadstrup, Jakob Randrup, Rasmus D. Ferdinandsen

Instruktion Lene Skytt

Scenografi og kostumer Johanne Eggert

Kostumier Henrik Bjerregaard Andersen

Systueleder Fernanda Mendonca

Lyddesign Emil Assing Høyer

Lysdesign Michael Breiner

Teknisk afvikling Martin Danielsen

Hårdesign Christina Klinke