Zeppelin logo

Klimatopia

En blæsende ekspedition i fremtidens tjeneste

12. januar 2011 - 18. februar 2011

Den store Oversvømmelse har slettet al landjord fra verdenskortet. De få mennesker, som overlevede oversvømmelsen, bor nu på små øer bygget af vragdele – disse øbygder er ankret fast til bjergtoppe i havoverfladen. På øbygderne kæmpes der dagligt mod syreregn og tsunami-bølger – Havet er så forurenet, at kun grønalger kan overleve i det våde element. Grønalgerne er derfor indbyggernes eneste fødekilde – al anden natur er et sjældent og kostbart syn.

Pigen Anemone er på klasseudflugt til den anerkendte forskningsstation Klimatopia. På Klimatopia lever og arbejder verdens samlede stab af forskere for at beskytte den sidste rest af natur. Forskningen er verdens sidste håb for at redde naturen – og den foregår i afsondrede drivhuse, der er omgæret af mange sikkerhedsforanstaltninger og af stor mystik. Forskernes mål er, at gøre naturen så stærk, at den en dag vil kunne overleve det barske liv ude på øbygderne. For at kunne fuldføre missionen med at få naturen tilbage til folket, så er forskerne fortsat afhængige af absolut arbejdsro på Klimatopia – samt for uspoleret tillid og samarbejdsvelvilje fra øbygdernes indbyggere. Anemones klasse er særlig udvalgt til at opleve en dag på Klimatopia – og da klassen flyver fra Klimatopia igen, bliver Anemone ved et uheld ladt tilbage som uindbudt gæst.
Tilfældigheder og nysgerrighed får hende til at trænger ind i basens hemmelige, labyrintiske indre: På sin vej møder hun drengen Storm, som har boet på forskningsstationen hele sit liv, og som ikke kender til verden udenfor Klimatopia – faktisk har han aldrig før mødt andre børn. Men Anemone er ikke den eneste blinde passager på Klimatopia: Meget mod sin vilje overmandes hun af en undervandsgruppe, der kalder sig Modstandsmissionen – Og hun stilles ultimativt ansigt til ansigt med forskernes mørke hemmelighed: En afsløring, der vil ryste verden ude på øbygderne – som kan ødelægge den trygge verden, som Storm lever i – og gøre en ende på Anemone og Storms venskab for altid.

Klimatopia er en nervepirrende teaterthriller baseret på børn og unges drømme og forestillinger om fremtiden, klimaet og vores planet. En højaktuel forestilling fuld af fantastiske ideer og påfund, krydret med action, humor og kærlighed.

Forestillingen er ny dansk dramatik skrevet af den unge forfatter Maj Rørbæk Damgaard, Reumert-nomineret til Årets Dramatiker 2008, og ophavsmand til spillefilmen ”Eksperimentet”. Klimatopia er skabt efter idé af det kunstneriske hold og Teatret Zeppelin, samt inspireret af dramaworkshoppen U-topi; således er børnene og de unge indirekte medskabere af forestillingen.

Gense Klimatopia – nu endnu bedre, mere spændende og med meget mere pels!

I klima-året 2009 gjorde Politiken status over relevante teaterforestillinger – og konkluderede at Klimatopia var den eneste teaterforestilling om klima, som var lykkedes!

Aldersgruppe: Fra 7 år

Varighed: 60 min.

Politiken
♥♥♥♥♥♥
“midt i opvarmningen til klimatopmødet, hvor bl.a. kulturminister Carina Christensen har opfordret til at »kunsten og teatrene skal gå ind i klimakampen«, kommer Teatret Zeppelin med en rigtig økogyser.”

Teatret Zeppelin skole- og familieforestilling

Forfatter Maj Rørbæk Damgaard
Efter idé af Det kunstneriske hold og Teatret Zeppelin
Instruktør Mikkel flyvholm
Medvirkende Signe Skov, Torben Vadstrup, Mie Brandt, René Benjamin Hansen
Speak Grete Tulinius
Scenograf Johan Kølkjær
Lysdesigner Turpin Napoleon Djurhuus
Lyddesigner Michael Svensson
Lydtekniker Jonas Jørgensen
Produktionsleder Tomas L. Knudsen
Kostumier Camilla Lind
Komponist Benjamin Koppel