Zeppelin logo

Under Haady's Skjold

En stærk fortælling i børnehøjde om fem børn på flugt fra krigen i deres hjemland

29. januar 2016 - 18. marts 2016

Fem børn på flugt mødes og finder sammen i deres søgen efter et tilholdssted, hvor der ikke er fare for at miste livet. Hver især er de tvunget til at forlade deres hjemland, der forandrer sig for altid, den dag bomberne falder i deres by. De eneste ejendele, de har med sig, er tøjet, de har på. For at overleve må de samle al deres styrke og mod, og heldigvis har de hinanden. For hver kilometer de lægger bag sig, vokser deres sammenhold og håbet om, at der et sted i horisonten venter dem en fremtid.

Teatret Zeppelin genopsætter den anmelderroste forestilling Under Haady’s Skjold og tager endnu engang nænsomt det højaktuelle emne ‘ børn på flugt’ op i en stærk og flot fortælling i børnehøjde.

Reumert-nomineret-2015_Aarets-scenografi_png
Johanne Eggert, der står bag denne forestillings visuelle udtryk, blev i foråret 2015 Reumert-nomineret for scenografien til Under Haady’s Skjold.

 


FORESTILLINGSPROGRAM
| læs her

EKSTRAMATERIALE
Se billeder fra forestillingen og bag om scenen, se video, læs artikler og en masse andet om forestillingen på vores ekstraside Mere om Haady.

ALDERSGRÆNSE
Da Zeppelin opsatte Under Haady’s Skjold i foråret 2015, var aldersgrænsen sat til minimum 7 år. Erfaringer fra spilleperioden i 2015 har medført, at vi har været nødt til at hæve denne aldersgrænse til minimum 9 år. Dette er ikke en vejledende/anbefalet aldersgrænse, men et velovervejet og erfaringsbaseret krav. Du vil i anmeldelser og omtaler af forestillingen fra 2015 kunne læse, at aldersgrænsen er 7 år. Men i 2016 er den altså sat til 9 år.

Aldersgruppe: Fra 9 år

Varighed: 65 min.


ANMELDELSER:

WEEKENDAVISEN
“Hvordan er det at være på flugt fra krig og uden sine forældre? Teatret Zeppelin viser dig en forestilling, der får dig til at fryse, gyse, grine – og græde lidt (…) og jeg anbefaler en tur i tudemaskinen”.

– Jannie Schjødt Kold

BØRN I BYEN
★★★★★ (5 ud af 5 stjerner)
“Forestillingen er både vigtig, rørende og fantastisk flot, [og] er yderst relevant for danske børn, som det seneste år er blevet præsenteret for problematikkerne på nært hold.”

– Line Fjord

CPH CULTURE
★★★★★★ (6 ud af 6 stjerner)
“Under Haady’s Skjold er en forestilling, som også de voksne kan glæde sig til. Her er tale om børneteater i verdensklasse.”

– Michael Søby

DAGBLADET INFORMATION
Årets stærkeste teater 2015
“2015 var ikke kun det store, smertefulde flygtningeår rundt om i Europa og på togstationer og motorveje i Danmark. Det var også flygtningeår i teaterrepertoiret. Børneteatret førte an. Stærkest var Under Haady’s Skjold på Teatret Zeppelin på Vesterbro.”

– Anne Middelboe Christensen

TEATERAVISEN
fem_stjerner
“Det er et refleksions-appellerende manuskript, som Mie Brandt tilsvarende sikkert har iscenesat med hensyn til handlingsgang, fokus og en god balance mellem gru og glæde, nervepirrende begivenheder og stunder med stilbilleder og mere dvælen.

– Kirsten Dahl

KULTURKONGEN.DK
seks_kongekroner
“Stykket er enormt aktuelt og er med til at sætte et nyt perspektiv på krig og ødelæggelse – nemlig børnenes. Det er sat op som en børneforestilling, men kan sagtens ses af tilskuere i alle aldre. Dybt rørende og meget smukt.”

– Nora Maria Hiitola-Pedersen

DAGBLADET INFORMATION
“Teatret Zeppelin har knækket koden til denne verden af rædsler og skabt det mest intense og begavede flugtteater for børn og unge – og for os andre. (…) Det er barske løjer. Da jeg så forestillingen sammen med nogle ret så højlydte skoleklasser, blev der musestille – og de råbende unger var som forvandlede bagefter. Spejlingen gjorde indtryk.”

– Anne Middelboe Chiristensen

COPENHAGEN-CULTURE.DK
Under Haady’s Skjold modtager “de varmeste anbefalinger”: “det er et vigtigt stykke for både børn og voksne at opleve. For selvom det tegner portrætter af fem børn fra Mellemøsten, er forløbet også et implicit udsagn om at alle børn er ens, uanset nationalitet, religion og hudfarve – et udsagn, der klæder et moderne familieteater.”

– Mads Haahr Andersen

Teatret Zeppelin Skole- og familieforestilling

Idéudvikling Mie Brandt & Ensemblet

Manuskript og Instruktion Mie Brandt

Dramaturg Niels Lehmann

Kunstnerisk rådgiver Vibeke Wrede

Instruktørassistent Vilde Jensen

Medvirkende Pernille Hilgart, Rune Antonio Bro, Torben Vadstrup, Mie Brandt, Jessica Dinnage*
*elev fra Statens Scenekunstskole

Lyddesign Inuk Thomsen

Lysdesign Martin Danielsen

Scenografi & Kostumer Johanne Eggert

Kostumier Camilla Lind

Teknisk afvikler Peter Rasmussen

Produktionsleder Peter Rasmussen