Zeppelin logo

Frostbrødre

Et sagndrama om de nordiske guders sidste dage og om nordboerne, der troede på dem

1. oktober 2016 - 25. november 2016

Midgård skælver. Verden er under forandring, og nordboernes ældgamle folketro udfordres på godt og ondt.

Sune, søn af Sigrid og Olav og barnebarn af vølven Edda, er vokset op med en stærk tro på de mægtige nordiske guder. Men nye vinde blæser og det er langt fra alle i familien, for hvem troen betyder så meget som for Edda, Sunes farmor, som nægter at frasige sig de gamle guder og tage imod den nye tro. Dramatiske begivenheder  tvinger familien til at gå under jorden på ubestemt tid. Kort tid efter bliver en sær lillesøster født, og en dreng fra en finere slægt indlemmes samtidig i familien.

Ældstesøn Sunes kamp for sin retmæssige plads i familien fører til et voldsomt familieopgør med skæbnesvangre og dramatiske følger.

Frostbrødre er Teatret Zeppelins nye forestilling for børn og voksne – et nyskrevet sagndrama om fortidens nordboere og deres liv med de gamle guder fra den nordiske mytologi indtil en epokegørende brydningstid, hvor tro og værdier opløses og forandres; en episk stærk og visuelt hårdtslående fortælling, der stråler med nordlysets kraft og stiller de eviggyldige spørgsmål om, hvad meningen i det hele taget er med livet i Midgård – menneskenes verden.

Magiske dukker af Reumert-vindende Rolf Søborg Hansen
I forestillingen medvirker også en række utroligt livagtige og imponerende dukker skabt af dukkemager Rolf Søborg Hansen. Rolf modtog tidligere på året en Reumert for sine evner indenfor scenedesign, og i Frostbrødre vil du kunne opleve hvorfor, Rolf er en af landets allerbedste dukkemagere.

Undervisningsmateriale
Gratis tværfagligt undervisningsmateriale udarbejdet efter folkeskolens gældende trin- og kompetencemål. Download ved at klikke her. Se også vores lille film ‘En skole besøger Zeppelin’ herunder.

Forestillingsprogram
Se det trykte program i en online version lige her.

Tilblivelsen af en ny forestilling
Du kan følge med i processen omkring skabelsen af den helt nye forestilling Frostbrødre her.

Oplysning: tekniske virkemidler
Vi skal gøre opmærksom på, at der anvendes stroboskoplys og kunstig røg under forestillingen.

Aldersgruppe: Fra minimum 7 år

Varighed: ca. 75 min.

CPH CULTURE
“En af kvaliteterne i historien er f.eks. hvordan vores sympati kan skifte. For selv helte kan opføre sig ondskabsfuldt, og selv skurke kan man få ondt af.”

POLITIKEN
“Sneen daler ømt og poetisk over Teatret Zeppelins familiedrama (…) Skuespillerne har alle som en et troværdigt, smidigt greb om familiens arketyper.”

CPH CULTURE
Nomineret i kategorien ‘Årets bedste forestilling for børn i 2016’.

BERLINGSKE
“Forestillingen handler om nordboerne og deres liv med guderne fra nordisk mytologi på et tidspunkt, hvor kristendommen begynder at udfordre den gamle tro, men den tager også mere nærværende problemstillinger op. For eksempel søskendejalousi og familieopgør – det hele tilsat flotte lys- og lydeffekter.”

Teatret Zeppelin skole- og familieforestilling

Manuskript Mie Brandt & Lene Skytt
Instruktion Lene Skytt
Scenografi Laura Rasmussen
Lyddesign Inuk Thomsen
Lysdesign Martin Danielsen
Dukkemager Rolf Søborg Hansen
Kostumier
Camilla Lind
Systueleder
Mary Nilsson
Medvirkende Pernille Hilgart, Amalie Lindegaard, Mie Brandt, Jens A. Kepny Kristensen,
Thomas Nielsen, Anton Nikolaj Hjejle Øberg*
Produktionsleder Peter Edward Rasmussen
Afvikler Peter Edward Rasmussen

Skolemateriale