Zeppelin logo

Den måde du hærger mig

Fordomme om voldtægtsforbrydere bliver sat på prøve. Er ’undskyld’ nok, når nogen har frarøvet dig din krop?

4. - 9. september 2021

Ligger en voldtægtsmand på lur i en busk? Sker en voldtægt på vej hjem fra byen? Og hvis du tager den hullede mormor-strikkede-rullekravesweater med indtørret karrysovs på, kan den så ikke beskytte dig mod voldtægt?

Aldrig før har der været så meget fokus på seksuelle krænkelser og dets konsekvenser, som der er nu (hvilket for-dælen-dulme-da også var på tide tbh). Men alligevel formår vi at vandre i blinde med forsimplede opfattelser, fordomme og stereotyper hængende ned ad os som 11-taller ud af næsen.

Derfor bliver du introduceret for den populære pige, Sif #independentwoman, der sammen med, sin #bestfriend4ever, Caroline prøver at overleve gymnasietiden, ved at kæmpe for at stå øverst på podiet.

Lidt længere nede i det gymnasiale-popularitets-hierarki møder du Victor #basic, der lever i skyggen af sine bois #gutterne.

Da Sif og Victor havner til samme nytårsfest vender det op og ned på deres liv.  Sifs verden syntes at krakelere for øjnene af hende, mens Victor bliver forfulgt af presset om at være den ultimative mande-mand #rigtigemændgræderikke

En tragikomisk fortælling om en handling ingen fortjener: At få frarøvet sin krop pga. en andens vrede. En forestilling der tager dig tæt på både voldtægtsmanden og voldtægtsofret, i en sag hvor fordomme kun er til for at spænde ben for sandheden.  #rapeawareness

RADIOINDSLAG OM FORESTILLINGEN
Uni Radioen har haft besøg af manuskriptforfatter Laura Hogriffe, instruktør Heidi Duus og skuespiller Isabella Lerche fra PT Teater til en snak om ‘Den måde du hærger mig’.
Hør indslaget på ca. 14 min. her.

OBS! 
ARTIST TALK  efter forestillingen tirsdag d. 7.9. kl. 19.30.
Mød instruktør, manuskriptforfatter og skuespillere til en snak om bl.a. Rape Awareness, METOO samt Victim blaming.
Gratis for alle med billet til aftenens forestilling. Forventet varighed 30 min.

_________

OM PT TEATER
PT Teater er en teaterforening, der fokuserer på det relevante. Forestilling “Sluk lige lyset! “tematikker som sorg, kærlighed og fordomme. Er der kun én måde at sørge på? er der en grænse for hvor ked af det man må være?

Aldersgruppe: fra 15 år

Varighed: 60 min.

Gæstespil af PT Teater

????: Lise Pleidrup
????: Isabella Lerche
????: Kristian Nicolai Bundgaard
????: Victoria Bjertnæs Maegaard
✏️: Laura Hogriffe Olsen
????: Heidi Duus Nielsen
????: Line Rauschenberg Rejmers