Zeppelin logo

Den Hemmelige Have

Efter Frances Hudgson-Burnetts berømte roman om at gribe dagen og turde leve

27. september 1997 - 2. november 1997

Da Den Hemmelige Have havde premiere på Teatret Zeppelin d. 27. sep. 1997, så var det første gang, at den engelske klassiker blev præsenteret på en scene i Danmark.

Frances Hudgson-Burnett’s roman er kendt og elsket af både børn og voksne – i England og USA. Historien er blevet filmatiseret (første gang allerede i 1999) og dramatiseret utallige gange. Den har vundet priser som musical på Broadway. Den har været opført som ballet i Oregon. Men i Danmark var den smukke historie om at gribe dagen og turde leve af en eller anden grund fuldstændig ukendt, indtil Teatret Zeppelin  gav det danske publikum chancen for at opleve den berømte, ukendte klassiker i teatersæson 1997/98.

Den Hemmelige Have udspiller sig på et gods i Englandomkring århundredeskiftet. Den 10-årige Mary ankommer hertil for at bo hos sin onkel, efter at hendes forældre er døde af kolera i Indien. Overladt til sig selv går hun på opdagelse i det store og tilsyneladende tomme hus.
Der hviler en vemodig og hemmelighedsfuld stemning over godset. I de lange korridorer hører Mary lyde, der minder om barnegråd, og overalt støder hun på låste døre. Hun får nys om en have, hvor ingen må komme. Hendes nysgerrighed bliver vakt, og hun går i gang med at afdække godsets hemmeligheder.

Aldersgruppe: Fra 7 år

Teatret Zeppelin Skole- og Familieforestilling

Instruktion Henriette Holm Nielsen

Dramatisering Mie Brandt & Henriette Holm Nielsen

Scenografi Marianne Hartvig Nielsen

Medvirkende Rasmus Haxen, Robert Reinhold, Torben Vadstrup, Mie Brandt, Dorte Højsted

Lysdesign Mikael Jørgensen

Kostumier Hanne Mørup

Systue & Make-up Lena Frank Jensen

Teknisk afvikler Mikael Jørgensen

Værksted Matti Malkki, Anette Kyed

Produktionsledelse & administation Niels Pedersen & Martin Stahl