Zeppelin logo

1001 Nat

1001 nats eventyr begynder med fortællingen om den snu og modige Sheherezade. Hun beslutter sig for at sætte en stopper for den desillusionerede kong Shahriyars endeløse halshugninger af unge kvinder, ved at gifte sig med ham, og dermed redder hun en lille bid af verden. Herfra tager forestillingen sin begyndelse…

Nat efter nat taler Sheherezade for sit eget og sine medsøstres liv. Ud af hendes ord vokser nye og atter nye historier, som fletter sig ind i hinanden i én lang labyrintisk vandring. Tag med på en eventyrlig og overraskende rejse gennem Orientens visdom, farverige fabler, myter og humoriske skildringer af rig og fattig.

Der er underfundige magiske overraskelser i hver af fortællingerne, og der spilles i en variation af spillestilarter, for at give hver af de 5 udvalgte historier et særligt udtryk.

Oplev Zeppelin i eventyrlig, orientalsk forklædning!

“Man føler det, som om man farer vild i 1001 nat. Man ved, at man ved at træde ind i den bog kan glemme sin egen stakkels menneskeskæbne; og træde ind i en verden, der består af arketypiske figurer, men også af individer”. -Jorge Loui Borges om værket 1001 nats eventyr.

Glaspusterens Børn

Skrevet af svenske Maria Gripe – en af Skandinaviens betydeligste børne- og ungdomsforfattere.

Et tidløst eventyr om glaspusterens børn Klas og Klara, som bliver bortført og bragt over Glemmeminde åen og ført til Herskeren og Herskerindens dystre og glædesløse hus i Ønskeby.
I slottets spejlsale og lange korridorer lever børnene en ensom og trist hverdag uden erindring om deres fortid. Da den alt overvældende barnepige Nana flytter ind, ophører børnene næsten med at eksistere. Den gode og kloge Flakse Mildtvejr og hendes ravn Hin Kloge, kommer imidlertid på sagen, og så begynder en intens kamp mellem godt og ondt, mellem den åndelige og den materielle verden og om dystre menneskelige karaktertræk.

Forestillingen bliver i Teatret Zeppelins opførelse til en stærk visuel, sanselig og magisk fortælling, hvor dukker og skuespillere bogstaveligt går hånd i hånd i et gådefuldt eventyrlandskab.